Cerând dezbatere publică la Poliția de Frontieră, Falcă depășește frontiera penibilului

 photo Sorin_zps6f293a94.jpg

Gheorghe Falcă reușește să depășească frontiera penibilului prin ultima sa găselniță în perpetua dispută cu deputatul social-democrat Flavius Măduța. Plângând soarta Școlii generale „Mihai Eminescu” din municipiul Arad, Gheorghe Falcă aruncă o provocare stupefiantă. În loc să explice onor-electoratului de ce nu a rezolvat problema școlii respective pe când partidul său era la putere și avea toate ușile deschise, Falcă aruncă acum responsabilitatea în curtea… Ministerului de Interne. Asta, după ce chiar colegul său de partid, fostul ministru Constantin Traian Igaș, explicase clar de ce propunerea lui Falcă, de transfer al clădirii Poliției de Frontieră arădene în curtea Primăriei, nu este fezabilă.

Gheorghe Falcă propune, nici mai mult nici mai puțin, decât organizarea unei dezbateri publice în chiar sediul Poliției de Frontieră. Asta, vezi bine, pentru ca arădenii dispuși să participe să poată constata la fața locului în ce stare se află imobilul și ce bine ar putea acesta adăposti o școală. Ideea este fantasmagorică, dintr-un motiv evident: Poliția de Frontieră este o instituție cu caracter militarizat unde accesul publicului este strict reglementat. Lucru pe care un ofițer făcut la apelul se seară al intereselor de partid, ca Falcă, ar trebui să-l cunoască foarte bine. Și dacă îl cunoaște, atunci înseamnă că propunerea este doar pură și curată demagogie, fără nici o legătură co fondul problemei.

Rămâne, în continuare, nerezolvată problema școlii generale pentru care noi toți plătim bani grei sub formă de chirie. O soluție ar fi fost chiar cea promovată, la inițiativa lui Flavius Măduța, de consilierii locali USL și anume, cumpărarea clădirii. Mașina de vot a lui Falcă a respins soluția, păstrând banii bugetului local pentru obiective de investiții mai potrivite pentru copiii Aradului decât o școală… Cum ar fi, de exemplu, o fântână arteziană pe Mureș, sau o pistă de biciclete la preț de tronson de autostradă sau vreun alt chiolhan electoral în folosul vreunui client politic al primarului… prietenii știu de ce!

Comentarii

comentarii

Răspunde

Introduceți comentariul
Introduceți numele dumneavoastră aici

two × 3 =