Conferința „Euharistia, Viața duhovnicească și Muntele Athos” , la Arad

Conferință „Euharistia, Viața duhovnicească și Muntele Athos” va fi susținută de către Hrisostom Stamoulis, decanul Facultății de Teologie din Tesalonic, Grecia. Evenimentul va avea loc în ziua de 25 martie, la Filarmonica de Stat din Arad, ora 18, intrarea fiind liberă.

Stamoulis25martie-Euharistia_Viacenta_duhovniceasc-acirc_Oumli_Muntele_Athos_zps1a53ce23

În cadrul proiectului-program „Hristos în cetate”, închinat anului omagial euharistic în Patriarhia Ortodoxă Română, reputatul profesor, artist, scriitor și compozitor Hrisostom Stamoulis, decanul Facultății de Teologie din Tesalonic, Grecia, va susține o conferință publică la Arad. Titlul acesteaia este „Euharistia, Viața duhovnicească și Muntele Athos”. Împărtășirea „continuă” cu Hristos euharistic reprezintă temeiul efortului ascetico-moral de transfigurare a persoanei umane. Tema evaluează, printre altele, si contribuția insuficient sau deloc cunoscută a Sfântului Chiril al Alexandriei la renașterea filocalică în Muntele Athos, în secolul al XVIII-lea .

Succesul didactic și științific al profesorului Stamoulis se datorează faptului că promovează un tip de dialog original al Bisericii cu societatea, în cadrul căruia operele Sfinților Părinți întâlnesc cele mai prestigioase capodopere ale culturii universale și chiar domenii ale științei. Profesorul Stamoulis este absolvent al Conservatorului de Stat din Tesalonic și compozitor al unor arii muzicale care îmbină melosul bizantin cu muzica grecească tradițională. Este și dirijor al coralei bisericești și al orchestrei de tineri „Sfântul Ioan Hrisostom” din Tesalonic.

Comentarii

comentarii

1 COMENTARIU

Răspunde

Introduceți comentariul
Introduceți numele dumneavoastră aici

sixteen − two =