Nimic nou pe frontul pomenilor electorale… în afara demagogiei

Ziua de 1 mai a adus din nou Aradul în atenția opiniei publice naționale, de această dată pe fondul depistării a două mașini care transportau produse alimentare fără documente de proveniență, destinate unor petreceri cu fundal electoral organizate de PDL. În cauză s-a deschis o anchetă însă evenimentul cu totul nedorit de organizatori a provocat și o reacție a celor care au fost acuzați. Conform unui comunicat al Direcției de Dezvoltare și Asistență Comunitară, ar fi fost vorba despre produse ale Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor, destinate unei petreceri la ștrandul Bidi, depozitate la Cantina Municipală. Astfel, pensionarii (fără legătură aparentă cu PDL) ar fi fost privați de aceste produse la petrecerea lor.

Trebuie făcute câteva observații. Prima, că procedeul de a asocia pensionarii unor chiolhanuri de partid este mai vechi, fiind preluat de PDL de la fosta conducere a PSD Arad, în frunte cu regretatul Dorel Popa. Ceea ce s-a organizat atunci cu decență a fost însă mult amplificat pe cote ale nesimțirii de echipa lui Gheorghe Falcă. A doua observație este că pensionarii, mai ales cei înscriși la centrele de zi, au ajuns masă de manevră la manifestări pedeliste, inclusiv la conferințe județene de alegeri unde, deși poate unii nu și-au dat seama, au fost votanții fideli ai echipei Falcă. Tot o practică veche și la fel de incorectă este cea de a folosi spații sau instituții ținând de Primărie pentru manifestări de partid. Or fi fost produsele C.A.R.P. destinate petrecerii de la Bidi, dar ele au fost depozitate la Cantina Municipală și, în lipsa reacției organelor de anchetă, ar fi asezonat cheful cu iz electoral, menit să aducă voturi pentru PDL la apropiatele alegeri europarlamentare. Pentru pedeliștii arădeni a devenit de mult o practică curentă folosirea instituțiilor publice pentru campanii sau acțiuni și manifestări de partid.

Cât despre practica folosirii mitei electorale, tot PDL, cel puțin la Arad, este deja un obișnuit al anchetelor. Să ne amintim doar despre membrii marcanți cercetați pentru pomana electorală de acum doi ani (oare, ce s-o fi ales de dosarele lor?) dar și, la altă scară, de un caz mult mai mediatizat în ultimele zile, al deputatului (acum la PMP) acuzat că ar fi beneficiat de 70 de tone carne de pui pentru pomenile electorale din 2012. În aceste condiții, orice reacție care deturnează un adevăr devenit practică curentă a acestui partid nu este altceva decât curată demagogie politică sau, mai pe limba pensionarilor simpli, beneficiarii direcți ai pomenilor electorale menite să le șteargă din amintire cine le-a tăiat dureros pensiile, minciună sfruntată.

Comentarii

comentarii

16 COMENTARII

  1. Ei cred ca asa ne cumpara voturile…noi le mancam micii si le bem berea si mai departe…tot cu cine vrem noi votam, haha!

  2. astia nu s-or prins inca ca nu suntem in america sa ne duca cu zaharelu cu chestii de astea…iau strategiile de la aia da la romani nu mere stilu asta…ce sa mai zic, macar cu mici gratis sa ne alegem si noi daca nu cu altceva…ca si asa induram destule tot anu

  3. bai da de cand cu campania tot orasu e numa gropi si nu numai la noi…e groaznic frate la intim nici macar nu l-au reparat, pe alte strazi 3 luni au durat sa le repare!!!

Răspunde

Introduceți comentariul
Introduceți numele dumneavoastră aici