O înfrângere cât o victorie! Simona Halep, performanță de excepție la Roland Garros!

TENNIS - INTERNATIONAUX DE FRANCE 2014

(Sursa foto: http://www.rolandgarros.com)

Simona Halep a reușit o performanță extraordinară la turneul de Grand Slam de la Roland Garros. Halep s-a calificat în finală, prima finală a unei jucătoare românce după anul 1980, când Virginia Ruzici, actualul manager al Simonei Halep, a fost învinsă de Chris Evert, americanca fiind cea care a înmânat anul acesta trofeul învingătoarei de la Roland Garros.
Simona Halep și rusoaica Maria Sharapova au oferit un spectacol total în finala de la Paris. A fost un meci care va rămâne în istoria tenisului feminin mondial, ambele jucătoare oferind un spectacol sportiv de înaltă ținută. Fiecare dintre ele a avut momente în care a dominat jocul, victoria finală rămânând o incertitudine până în ultimul moment. Simona Halep a început foarte bine jocul, conducând cu 2-0 în primul set, însă Maria Sharapova a revenit și a reușit să se impună cu 6-4 după aproape o oră de joc. Setul al doilea a fost poate cel mai spectaculos, el fiind câștigat după o luptă epuizantă cu 7-6 la Tie-Break de Simona Halep, care a reușit să revină de la 3-5, realizând 4 puncte consecutive și câștigând Tie-Breakul cu 7-5. Cu un moral superior în setul decisiv, Simona Halep nu a reușit totuși să facă față experienței superioare a adeversarei sale. Deși părea că se poate desprinde cu 3-1, Halep a cedat câteva mingi, pentru ca după o luptă în care Break-urile au alternat pentru fiecare dintre finaliste, scorul să ajungă la 4-4. A fost momentul în care Maria Sharapova a dovedit că este o jucătoare de mare moral și a reușit două game-uri consecutive la 0, câștigând setul și totodată, meciul, cu 6-4.
Pentru Simona Halep, performanța de la Paris a fost una de referință, toți specialiștii prezenți remarcând calitatea jocului prestat de ea și puterea de adevărată luptătoare de care a dat dovadă. Chiar și adversara Maria Sharapova a omagiat-o, afirmând că a avut cea mai dificilă finală de Grand Slam din întreaga ei carieră în fața Simonei Halep. La doar 22 de ani, jucătoarea româncă are tot viitorul în față și va mai juca cu siguranță în multe turnee prestigioase și chiar în finale de Grand Slam.

Comentarii

comentarii

Răspunde

Introduceți comentariul
Introduceți numele dumneavoastră aici

nine − five =