Coloneii turcești din Ținutul Securesc

editorial sorinCu lacrimi de crocodil, gata să înduioșeze minusculul procent din națiune fidel canalului B1 TV, lt. col. în rezervă Robert Turcescu a recunoscut public faptul că este de mult timp ofițer sub acoperire al unor servicii la fel de acoperite pentru a putea fi și ele făcute publice. Destăinuirea la oră de maximă audiență a dublat recunoașterea publică de pe blogul personal a celui care a ajuns ofițer fără să fi fost vreodată simplă cătană.
Pentru individul Turcescu, destăinuirea nu a fost decât pe jumătate surprinzătoare. Gradul i se știa de mult, de când a fost deconspirată lunga listă a avansaților de pace ai onor-armatei române, care s-au trezit cu grade înalte și total nemeritate. Funcția i-am aflat-o abia acum. Turcescu a fost ofițer, locotenent-colonel, mai exact, acoperit și plantat unde altundeva decât la cel mai fidel post de casă al președintelui Băsescu.
Ofițer, ofițer, dar ce a acoperit de fapt Turcescu? După cum bine se știe, activitatea sa jurnalistică, în ultimii ani, a vizat doar albirea imaginii editorului a camioane de rapoarte către fosta Securitate, pe numele său Traian Băsescu, de zece ani de zile președinte al României. Asta a făcut vajnicul spion acoperit Turcescu, la lumina reflectoarelor și în văzul celor care au preferat pe telecomanda televizoarelor butonul corespunzând postului B1 TV. Mare realizare! Problema care se pune este însă mult mai gravă: dacă atât pot onor-serviciile secrete românești, să promoveze acest gen de cadre acoperite pentru acest gen de misiuni, atunci, Dumnezeu să ne apere! Armele se ascut în Ucraina și Rusia, Statul Islamic amenință civilizația occidentală și la noi, în România, se supune opiniei publice un proiect de destrămare a țării, anticonstituțional, promovat de un ministru al Guvernului fără ca același Guvern, în ansamblul său, să aibă reacția așteptată. Și în fața unor asemenea provocări, noi ne apărăm cu ofițeri acoperiți care-și deconspiră pe ton plângăreț propria nimicnicie.
Dacă serviciile noastre secrete combat provocările grave ale perioadei actuale cu turcești, atunci să nu ne mirăm dacă vom rămâne în continuare fără soluții în fața celor care încearcă să submineze interesele vitale ale României.
Și, revenind la lista de ofițerași făcuți peste noapte care-l avea ca reprezentant pe Robert Turcescu, ajuns ofițer fără să fi făcut armata, ce alte surprize ne mai așteaptă? Pe listă se află și maiorul (probabil, în rezervă) Gheorghe Falcă, cam cu aceeași îndreptățire la grade superioare ca și Turcescu. Mai ascunde el oare și altceva?…

Comentarii

comentarii

Răspunde

Introduceți comentariul
Introduceți numele dumneavoastră aici