Făt-frumosul Falcă și zmeul-banner

editorial sorinGheorghe Falcă se războiește cu afișajul electoral din Arad. Pretextând temeiurile oferite de o hotărâre de consiliu local care prevede condițiile în care se poate efectua afișajul publicitar în Arad, primarul a extins-o, întâmplător sau nu, la afișajul electoral vizând candidatul PSD, Victor Ponta, pentru alegerile prezidențiale. Faptul că afișajul publicitar și cel electoral nu prea au nimic în comun și că legea pedepsește îndepărtarea materialelor de propagandă electorală nu l-a împiedicat pe Falcă să se implice personal așa cum știe el, adică cu nervi, jigniri și amenințări, oferind un trist exemplu pentru cei cu care s-a confruntat direct dar mai ales celor care au avut răbdarea să urmărească filmările cu prestația întâistătătorului Aradului la ceas de seară pe străzile Aradului (Vezi AICI: https://dev.arad24.net/2014/10/12/falca-riposteaza-si-ameninta-politia-foto-video-aici/).
Pentru Gheorghe Falcă, asemenea ieșiri au devenit deja un fapt banal. Obișnuit să dea buzna în studiouri de televiziuni pentru a cere socoteală celor care au îndrăzneala să gândească politic altfel, cu exercițiul amenințării la adresa oricui are curajul de a-și exprima o opinie contrară modului său de a gândi, Gheorghe Falcă s-a dat din nou în stambă în plină stradă, oferind o imagine prea puțin potrivită cu statutul său de primar, lider politic și om al catedrei (universitare!) pentru tinerii care au ales altă formațiune politică decât cele pe care le apără domnia sa. Mai mult, am văzut imaginea unui om public care a timorat (blând spus!) oameni ai legii aflați în misiune, le-a trasat sarcini pentru ca, apoi, să ceară, nici mai mult nici mai puțin decât demisiile unor șefi ai structurilor poliției arădene. În paranteză fie spus, aceeași poliție ar fi sancționat pe oricine altcineva care ar fi îndrăznit să afișeze un asemenea comportament public față de angajații săi, conform legii, pentru că prestația primarului semăna prea bine cu un ultraj la adresa oamenilor în uniformă.
Pentru a mai contura câteva dintre datele problemei, trebuie aduse câteva precizări. În primul rând, uimește faptul că primarul a participat personal la acțiunea de îndepărtare a materialelor electorale ale adversarilor săi politici. Mai ales că totul nu s-a produs transparent, ziua, cu avertismente prealabile ci la întunericul nopții, ridicând multe semne de întrebare privind adevăratele motive ale acestei acțiuni, care nu seamănă deloc cu cele invocate apoi de primarul – șef de partid. Apoi, nu putem neglija faptul că în lupta politică a șefului județean al ACL cu adversarii au fost angrenați funcționari publici și două firme private, plătite pentru vendeta politică a lui Falcă din bani publici. Apoi, să nu uităm că acțiunea lui Falcă s-a produs la destul timp după ce Aradul a fost împânzit de celebrele litere albastre compunând numele „IOHANNIS”, amplasate pe spații verzi la principalele intersecții din Arad și după ce toate stațiile de tramvai au fost tapetate cu posterele electorale ale aceluiași candidat la președinție. Privind astfel situația în ansamblu vedem că în spatele scuzelor și acuzelor lui Falcă stă de fapt un mod josnic și neloial de a face campanie electorală, folosind pentru a anihila adversarii politici resurse și fonduri publice în mod nejustificat. Dacă ne mai amintim și că Aradul este unicul oraș martir al Revoluției unde sunt, practic, interzise orice fel de manifestații publice de protest în chiar locul unde a început Revoluția, pe platoul din fața Palatului administrativ și dacă ținem cont că toate aceste reguli de așa-zis afișaj publicitar devin caduce atunci când este vorba despre acțiuni organizate de Primărie, multe din ele cu clar caracter electoral (exemplele sunt prea multe pentru a le mai pomeni aici), atunci avem adevărata dimensiune a războiului dus de făt-frumosul politic Gheorghe Falcă cu zmeul-banner al adversarilor săi politici.
Și pentru a fi și pozitivi la adresa primarului, să salutăm implicarea acestuia la miez de noapte în activități ale primăriei în condițiile în care, cel puțin în ultimii ani, a prestat mai mult pe la București sau prin orașele unde și-a expus platforma prin care încerca să obțină susținerea colegilor de partid pentru candidatura la președinție, decât în orașul care (în mică proporție, este drept) i-a dat votul pentru a conduce primăria…

Comentarii

comentarii

Răspunde

Introduceți comentariul
Introduceți numele dumneavoastră aici