Arădenii au sărbătorit Ziua Poliţiei Române

politie2Polițiștii arăderni au organizat mai multe manifestări pentru a marca Ziua Politiei Române.
În perioada 20- 24 martie, la sediul Inspectoratul de Poliție Județean Arad şi la poliţiile orăşeneşti a avut loc Ziua Portilor deschise, prilej cu care, aproape 1000 de arădeni, foarte mulţi elevi şi tineri, au avut posibilitatea să vadă „live” dotările logistice cu ajutorul cărora își desfășoară polițiștii activitatea. În data de 25 martie, în Sala festivă a Inspectoratului a avut loc ceremonia avansărilor în grad, premierea celor mai buni polițiști-sportivi, câștigătorii competițiilor sportive la fotbal, TIR, tenis de masă, şah, organizate de I.P.J. Arad și Asociația Sportivă Arpolis, precum şi premierea celor mai pricepuţi jurnalişti la Cupa presei la TIR. De asemenea, au fost premiaţi trei poliţişti care au fost nominalizaţi la tot atâtea categorii pentru premiul „Polițistul de onoare al judeţului”. Astfel, la categoria „Investigaţii”, a fost desemnat comisar de poliţie Ionuţ Lucian Nica, la categoria „Ordine Publică” a fost desemnat agent şef principal Marius Sorin Tomiuc, iar la categoria „Structuri de suport”, agent şef principal Daniel Cheşa.
În semn de preţuire a comunităţii din care fac parte şi o servesc, poliţiştii au fost acordate şi diplome pentru spirit civic şi bună colaborare. Începând cu orele 13,00, în semn de omagiu, la monumentul poliţiştilor decedaţi în Decembrie 1989, din faţa Inspectoratul Judeţean de Poliţie Arad, a fost depusă o coroană de flori. De la orele 10,00, pe platoul din Piaţa Avram Iancu, poliţiştii au prezentat arădenilor autolaboratorul criminalistic mobil, destinat cercetării la faţa locului cu tehnica foto-video digitală, trusele specializate şi echipamentele criminalistice necesare descoperirii tuturor tipurilor de categorii de urme existente în câmpul infracţional. Poliţiştii le-au explicat celor interesaţi modul în care laboratorul mobil le permite descoperirea şi ridicarea amprentelor sau a altor tipuri de urme. Au fost expuse autoturismele din dotarea IPJ Arad, VW, Dacia Logan, motociclete, autospeciala folosită de către Serviciul de Acţiuni Speciale. Tot aici, a fost organizată o expoziţie cu armamentul şi echipamentele de protecţie din dotarea S.A.S..
Echipele mixte, formate din poliţist-conductor şi câine i-au încântat pe cei prezenţi cu demonstraţii de prindere şi imobilizare a infractorilor, exerciţii spectaculoase şi deosebit de apreciate de către arădeni. De asemenea, cei aflaţi în această locaţie au primit pliante, reviste şi alte materiale promoţionale din care au aflat despre diferite campanii desfăşurate de Poliţia Română pentru prevenirea şi combaterea infracţionalităţii.

Comentarii

comentarii

Răspunde

Introduceți comentariul
Introduceți numele dumneavoastră aici

four + twenty =