Sute de saci de gunoi adunați la „Săptămâna Pământului în Arad”

art.saptamana pamantului„Săptămâna Pământului în Arad” este în plină desfășurare. Proiectul, aflat la a cincea ediție, constituie o încercare de a mobiliza societatea civilă din Arad să ia atitudine în raport cu problemele de mediu cu care se confruntă orașul. Campania este în primul rând una de conștientizare, însă totodată și o campanie activă de curățare a orașului prin intermediul mai multor activități de ecologizare.
În primele trei zile ale acestei săptămâni au fost adunați peste 200 de saci de gunoi doar în zonele periferice ale orașului și ieșirea din oraș spre Șofronea, zona blocurilor ANL pe strada Voinicilor și în afara orașului, la Cetatea Șoimoș. Singura zonă centrală vizată în proiect este malul Mureșului, de-a lungul căruia s-a desfășurat o acțiune de ecologizare. Din nefericire însă, un lucru care devine din ce în ce mai evident cu fiecare ediție este faptul că oricât de mult gunoi ar aduna voluntarii, niciodată nu este suficient. De aceea, pe lângă acțiunile de ecologizare, organizatorii încearcă să dezvolte o conștiință ecologică în rândul locuitorilor, în speranța că acțiunile de prevenție și conștientizare vor oferi rezultate mai satisfăcătoare pe termen lung. Simpozionul regional „Probleme actuale ale omenirii”, ediția a patra, organizat la Colegiul Național „Elena Ghiba Birta” se va avea loc joi 26 martie între orele 14:00 -20:00.
Sâmbătă seara va fi o seară de celebrare și reflecție, când arădenii vor participa la Ora Pământului, un eveniment global de conștientizare a schimbărilor climatice. Evenimentul va fi precedat de un concert al celor de la Rechords, care vor cânta pe platoul din fața Primăriei Municipiului Arad de la 19:30 și pe durata evenimentului vor avea loc activități tematice, dar și câteva surprize muzicale.

Comentarii

comentarii

Răspunde

Introduceți comentariul
Introduceți numele dumneavoastră aici

one × three =