Sute de copii au învățat cum să se ferească de incendii și cutremure

art.elevi se feresc de foc si cutremurSute de elevi și preșcolari din judeţele Timiș, Arad, Caraș-Severin, Hunedoara și Bihor au participat, în perioada 9-27 martie a.c., la lecţii despre energie și siguranță, susţinute de 33 de voluntari E.ON şi specialişti ai Inspectoratelor Judeţene pentru Situaţii de Urgenţă (I.S.U).
Lecţiile s-au desfăşurat la 12 şcoli gimnaziale și două grădinițe din Timișoara, Reșița, Hunedoara, Arad și comunele arădene Fântânele, Frumușeni și localitățile din județul Bihor, Biharia, Sălard și Valea lui Mihai.
Prin intermediul simulărilor de situaţii de urgenţă şi al exemplelor, cei mici au învăţat cum să procedeze pentru a se proteja în caz de incendiu, scăpări de gaz sau chiar cutremur. Noțiunile de bază despre gazele naturale şi energia electrică, precum şi regulile de siguranţă, au fost însușite de către copii cu ajutorul jocurilor interactive, coordonate atent de voluntarii E.ON şi specialiștii I.S.U.
Acţiunile derulate fac parte din campania de informare şi educare „Nu tremur la cutremur”, iniţiată de Ministerul Afacerilor Interne, derulată la nivel naţional prin Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă şi E.ON România.
„Lecţiile despre Energie” reprezintă un proiect al E.ON România iniţiat în anul 2009 care a fost derulat în peste 200 de şcoli cu participarea a circa 10.000 de elevi, lecţiile fiind susţinute de 630 de voluntari. În acest an, circa 60 de şcoli din cele 20 de judeţe din zona de acoperire operaţională a E.ON România vor fi beneficiare ale lecţiilor susţinute de E.ON România şi Inspectoratele Judeţene pentru Situaţii de Urgenţă.

Comentarii

comentarii

Răspunde

Introduceți comentariul
Introduceți numele dumneavoastră aici

five × three =