Muzeul de Artă Arad participă la Art Safari București

ActualitatiMuzeul de Artă Arad participă, în calitate de invitat, alături de alte șapte muzee de artă (Baia Mare, Constanța, Craiova, Târgu Mureș, Pitești, Galați, Râmincu Sărat), la evenimentul Art Safari București 2015.
Evenimentul va avea loc la București, în perioada 13-17 mai 2015.
Art Safari București 2015 expune o panoramă a artei româneşti de patrimoniu şi contemporană, alături de o selecţie de artişti reprezentaţi de galerii internaţionale din Estul și Vestul Europei. Selecţia va cuprinde în jur de 50 de galerii şi instituţii culturale care vor prezenta lucrările a peste 300 de artişti. Cele două secțiuni, astfel oferă o colecție vastă de lucrări, inclusiv acelea ale artiștilor consacrați sau debutanți, împreună cu o serie de expoziții tematice organizate în parteneriat cu muzeele și instituțiile culturale din România. Expozițiile muzeelor românești se vor concentra fie pe o perioadă anume, fie pe o tematică, cum ar fi Avangarda, Maeștrii Români Moderni și Social Realismul, iar instituțiile culturale vor aduce în atenția publicului programele lor create pentru a promova și susține arta.
„Vor fi expuse portrete semnate de Ion Andreescu, Nicolae Tonitza, Kimon Loghi, Octav Băncilă, Iosif Iser, Sabin Popp și figuri în peisaj pictate de Catul Bogdan, Samuel Mützner, Camil Ressu, Dumitru Ghiață. Accentul cade pe subiect, portretul este interpretarea lui subiectivă. Pe de altă parte, din contextul micro-expoziției se detașează lucrări cu poveste sau povești despre anumite personaje”, a declarat Adriana Pantazi, muzeograf la Complexul Muzeal Arad.

Răspunde

Introduceți comentariul
Introduceți numele dumneavoastră aici