Super Moto GP of Romania la VIK Power Arad

art. super motoLa sfârșitul weekend-ului trecut, circuitul VIK Power Arad a găzduit prima etapă de Campionat European la Supermoto, prima etapă de Campionat Est-European, prima etapă de Campionat Național al Bulgariei, precum și prima etapă a Campionatului Național Individual al României la Super Moto.
Organizatorul, Arici Supermoto Arad, a adus la start piloți din clasele Juniori III, Juniori II, 65cc, 85cc, S3, Open, Hobby si Scutere, competiția desfășurându-se sub patronajul Federației Române de Motociclism. Au fost prezenți participanți din România cât şi sportivi din Turcia şi Bulgaria.
La cursa de Scutere, victoria a fost adjudecată de Laurențiu Ciurescu – C & C Motoracing Lugoj (Aprilia), urmat de Cristian Săndulescu – Pro Bike București (Yamaha). Pe locul al treila s-a clasat sportivul George Nedea – Pro Bike București (Yamaha). La clasa celor mai mici juniori (Juniori III), învingător a fost Patrick Pascota (KTM) de la moto-clubul Pascota Ioan Ilie Timișoara, care a reușit să îl devanseze pe Daniel Babescu (KTM) – Taifun Racing Timișoara. Stănescu Răzvan Florian (Conti) de la Steaua GT București și-a adjudecat clasa juniorilor II, învingându-l pe Oliver Szasz (Conti), tot de la Steaua GT București.
Foarte aproape de a produce o frumoasă surpriză, sportivul Zoltan Ordog
(KTM) de la Dementor Racing Codlea s-a clasat la doar 0,027 secunde de
ocupantul locului I al clasei SM65, bulgarul Viktor Neychev (KTM). Pe
locul al treilea a terminat sportivul turc Ares Bengic (KTM). Podiumul
Campionatului Național a fost completat cu românii Eross Koppany (Kawasaki) de la Steaua GT București, locul al doilea și Daniel Babescu (KTM) de la Taifun Racing Timișoara, locul al treilea.
Primele două locuri la clasa SM85 au fost ocupate de frații Oncu Deniz și Oncu Can, Turcia, ambii pe KTM. În Campionatul Național, învingător a fost Răzvan Stănescu (Honda), care s-a clasat în fața sportivilor Ștefania Băncilă (Honda) și Oliver Szasz (Suzuki), toți trei provenind de la moto-clubul Steaua GT București. Competiția Europeană și Est-Europeană de Supermoto i-a avut câștigători pe bulgarii Hakan Halmi (KTM) la S3 și Alexander Georgiev la Open, iar pe locul al treilea, pe Vlad Neaga (TM) de la moto-clubul CS Dumbrăvița. Acesta a fost și învingătorul în Campionatul Național. Rivalul său, Sorin Trăistaru (KTM – Arici Supermoto Arad) a fost urmărit de ghinion, suferind o căzătura serioasă în virajul șase, chiar în primul tur al primei manse de concurs, fără a mai putea participa în cursa a doua. Clasa Hobby a fost câștigată de „veteranul” Andrea Lelli (KTM – Moto Extrem Lugoj) care a reușit să îi surclaseze pe Attilo Gergely (KTM-Arici Supermoto Arad) și Csaba Mathe (KTM – Steaua GT București).
„Evenimentul a ieșit așa cum ne așteptam și sunt foarte mulțumit, deși sunt dezamăgit că, pe o greșeală personală am fost forțat să abandonez. Publicul a fost numeros și a fost un public de calitate ceea ce nu poate decât să ne bucure”, a declarat , Sorin Trăistaru, organizatorul evenimentului.
Următoarea competiție de Campionat European și Est-European de Supermoto se va desfășura pe circuitul complet asfaltat de nivel mondial de la Plevna, în perioada 14-16 iunie. Următoarea etapă de Campionat Național de Supermoto este programată în perioada 20-21 iunie.

Comentarii

comentarii

Răspunde

Introduceți comentariul
Introduceți numele dumneavoastră aici

4 + 19 =