Maratonul, Semimaratonul și Crosul Aradului

cros_maraton_semimaraton_marathonEvenimentul Maratonul, Semimaratonul și Crosul Aradului se va desfășura în data de 6 iunie 2015, participanții putând să se înscrie până în 30 mai pe site-ul www.maratonarad.ro, la următoarele probe: maraton – 42,195 kilometri, semimaraton – 21,097 kilometri, ștafetă maraton, cros 6 kilometri și cros, un kilometru– Atrium Mall.

Maratonul, Semimaratonul și Crosul Aradului – 2015 este un eveniment organizat de către Clubul Sportiv Experiența Multisport, Primăria Municipiului Arad, Consiliul Judeţean Arad, Centrul Municipal de Cultură Arad și Centrul Cultural Județean Arad, la inițiativa lui Sorin-Victor Roman. În acest an va exista proba de ștafetă la maraton. O noutate a ediției este posibilitatea, pentru cei care se înscriu la probele lungi să își aleagă tipul de medalie. Astfel, la semimaraton și maraton participanții pot opta între o medalie având ca simbol Cetatea Aradului sau o alta reprezentând Parcul Reconcilierii Româno-Maghiare. Maratoniștii / semimaratoniștii evenimentului primesc la final și o componentă mai mică, detașabilă, intitulată „Inspiră o persoană”. Această componentă se va putea înmâna unei alte persoane, pentru a o inspira să alerge o cursă asemănătoare în viitor. Optarea între medalii precum și componenta „Inspiră o persoană”, sunt printre elementele de noutate specifice doar evenimentului din Arad, neregăsindu-se la alte curse de profil. „Acest eveniment se înscrie într-o serie mai largă de propuneri de practicare a sportului, sprijinite de către Consiliul Municipal Arad și Primăria Municipiului Arad. Îi încurajăm pe arădeni să participe activ în 6 iunie 2015”, a declarat Ovidiu Moșneag, consilier municipal. Pe traseu și la start vor fi echipe de animare muzicală, formate din tineri de la Liceul de Artă „Sabin Drăgoi”, Zumba Nichol, trupa Breathless și Școala Populară de Arte. Medaliile de la 6 kilometri și un kilometru vor avea ca elemente specifice logo-urile „Arad – Experiențe naturale” și „Arad – Capitală Culturală Europeană 2021”. „Sperăm să ajungem la cel puțin 2000 de persoane înscrise la acest eveniment care ne ajută și la promovarea municipiului și județului Arad, pe lângă imboldul dat mișcării pentru sănătate”, a declarat Adrian Țolea, vicepreședinte Consiliul Județean Arad.

„Continuăm misiunea asumată în 2011, de a impulsiona, în Arad, practicarea sportului de către amatori, ca unul din elementele de bază ale unui stil de viață sănătos”, a explicat Sorin-Victor Roman, inițiator al evenimentului.

Toţi participanţii care termină o cursă vor primi certificate de participare şi medalii.

Comentarii

comentarii

Răspunde

Introduceți comentariul
Introduceți numele dumneavoastră aici

3 × three =