Recenzie Southpaw

Southpaw (Lovitură de Stânga) este o dramă regizată de Antoine Fuqua și scrisă de Kurt Sutter. Este ultimul film în care James Horner a compus coloana sonoră, înainte de moartea acestuia, albumul cu soundtrack-ul filmului fiind dedicat în memoria acestuia.

southpaw1

Billy Hope este un boxer care trăiește în New York, împreună cu soția lui, Maureen și fiica lor Leila. În timpul unui meci în care Billy își apără titlul de World Light Heavyweight, acesta se alege cu o rană la ochi și este convins de soția lui să se retragă când încă este în top. Însă la un eveniment caritabil, Billy este provocat de un șmecheraș, Miguel ”Magic” Escobar, altercație care rezultă într-o încăierare din care Maureen este împușcată și omorâtă din greșeală de fratele lui Miguel, Hector, care fuge de la locul faptei.

southpaw2

Devastat, Billy începe să consume alcool și droguri, în timp ce îl caută obsesiv pe Hector. În cele din urmă primește un pont despre locația acestuia, însă o găsește pe soția acestuia, Maria, și pleacă după ce află că Hector este tată. După ce pierde un meci, îl atacă pe arbitru din frustrare, fapt care conduce la suspendarea lui Billy. Lăsat fără principala sa sursă de venit, datoriile boxerului cresc până în punctul în care acesta își pierde casa și posesiile. Acesta continuă să decadă până în punctul în care aproape moare în urma unui accident de mașină pe care l-a provocat în timp ce era sub influența drogurilor. Protecția Copilului se autosesizează și nu durează mult până când Leila este luată în custodia lor.

southpaw3

Incidentul îl motivează pe Billy să își repună viața în ordine, însă fiica lui rupe legătura cu el, acuzându-l de situația neplăcută care s-a creat. În cele din urmă, Billy se angajează la o sală deținută de un boxer, Titus ”Tick” Wills, pe care îl convinge să îi devină antrenor.

Răspunde

Introduceți comentariul
Introduceți numele dumneavoastră aici