Teatrul Clasic “Ioan Slavici” Arad, invitat la Festivalul de teatru al țărilor balcanice de la Bursa

800px-Teatrul_de_Stat_Ioan_Slavici_Arad_zps6098bff2Teatrul Clasic ,,Ioan Slavici” din Arad este invitat, pentru al treilea an consecutiv, la Festivalul Internațional al Țărilor Balcanice ,,Balkan Breeze”, care se desfășoară la Bursa (Turcia), în perioada 12 – 27 martie 2016.
Festivalul Internațional al Țărilor Balcanice are loc în fiecare primăvară în Bursa, cel de-al patrulea oraș ca importanță din Turcia. Actorii arădeni vor susține în zilele de 22 martie și 23 martie, pe scena Ahmet Vefik Pasa Theater din Bursa, două reprezentații ale spectacolului ,,Săptămâna luminată” de Mihail Săulescu, în regia lui Nicolae-Mihai Brânzeu. Scenografia este semnată Indre Colta, coregrafia și mișcarea scenică sunt realizate de Maura Cosma iar muzica este compusă de Dan Simion. Din distribuția spectacolului fac parte actorii Carmen Butariu, Mariana Tofan, Marian Parfeni, Răzvan Oroian, precum și dansatorii Cosmin Blaga, Dinu Bociort, Timea Szendrei, Adrian Dumbra și Piroș Andreea.
La ediția din anul 2014 a festivalului de la Bursa, Teatrul Clasic ,,Ioan Slavici” a participat cu spectacolul ,,Orchestra Titanic” de Hristo Boytchev, în regia lui Alexander Hausvater iar la ediția din anul 2015, actorii arădeni au susținut spectacolul ,,Casa Bernardei Alba” de Federico Garcia Lorca, în regia lui Mihai Măniuțiu.

Comentarii

comentarii

Răspunde

Introduceți comentariul
Introduceți numele dumneavoastră aici

3 × 4 =