Lovitură pentru arădeni: Falcă o vrea consilier local pe cea care s-a oferit să cazeze refugiații la Arad

art falcaGheorghe Falcă a prezentat o surpriză în cadrul competiției „3 pentru Arad”: Kathryn Ann Cloke, o profesoară din Scoția vrea să devină consilier local pe listele PNL. Numai că Gheorghe Falcă omite un lucru major, pe care arădenii ar trebui să îl cunoască: Kathryn Ann Cloke reprezintă fundația „Vis de copil”, cea care s-a oferit să cazeze refugiați în Arad.
„Vis de Copil este o fundație mica, crestina din Arad, infiintata de Kenneth si Kathryn Cloke in 2002, doi profesori de liceu din Glasgow, Scotia care au lucrat anterior timp de 6 ani in domeniul asistentei sociale”, se arată în prezentarea fundației de pe site-ul http://www.imparte.ro/Fundatii/arad/VIs-de-Copil-375. În cadrul proiectului depus de municipiul Arad, proiect semnat de edilul Gheorghe Falcă, în competiția Arad-Capitală Culturală Europeană 2021, la paginile 10-11, scrie roșu pe alb că: „Primarul Aradului, Gheorghe Falcă, a cerut în luna octombrie 2015 Guvernului României repartizarea la Arad a unui număr semnificativ de refugiați din Orientul Mijlociu, pentru a fi integrați într-o cultură a respectului față de valorile europene și drepturile fundamentale ale omului!”. La aceleași pagini este menționat că: „Vis de Copil pune la dispoziție sprijin logistic și cazare. Există, așadar, o solidaritate la nivel individual, dar și o reacție instituțională imediată la nivelul orașului în această dramă. Mesajul Aradului către Europa este: „Iată, așa se procedează!”.
„Competiția «3 pentru Arad» a devenit una dinamică, depășind nu doar granițele județului, ci și granițele țării. Până ieri, în competiție s-au înscris 17 cetățeni, dintre care trei tineri italieni, studenți ai Universității Vasile Goldiș. Ieri am avut parte de o nouă surpriză plăcută, când Kathryn Ann Cloke, o profesoară din Scoția care are o strânsă legătură cu o asociației din Arad, și-a depus proiectul în competiția «3 pentru Arad»”, a declarat Gheorghe Falcă.
„Proiectul meu se numește «Un loc pentru toți» și își propune extinderea unui proiect care deja exista, însă exista la o scară mică. Acest proiect oferă oamenilor de toate vârstele, care nu au un adăpost sau care trăiesc în condiții defavorizate, un loc unde primesc o masă caldă, consiliere în diferite domenii – de la consiliere psihologică la consiliere în domeniul sănătății sau al igienei. Va fi un loc unde să poată socializa și să se simtă ca acasă”, a spus Kathryn Ann Cloke.
„3 pentru Arad” este o competiție internă a PNL, care ar trebui să intereseze doar acest partid. Gheorghe Falcă a încercat însă să implice întreaga comunitate în jurul demersului său electoral. A reușit, însă nu în sensul dorit, scoțând în față o parteneră a sa din proiectul aducerii refugiaților la Arad, demonstrând că nu a renunțat niciodată la această nepopulară idee.

VEZI ȘI:

E oficial: primarul Falcă a cerut să aducă la Arad 15% din refugiații care vor veni în România

https://dev.arad24.net/2016/01/28/e-oficial-primarul-falca-a-cerut-sa-aduca-la-arad-15-din-refugiatii-care-vor-veni-in-romania/

Comentarii

comentarii

Răspunde

Introduceți comentariul
Introduceți numele dumneavoastră aici

6 + twelve =