UTA are argumente pentru a juca în Liga I

SportProblemele cu care se confruntă clubul Rapid București, care nu va putea juca sezonul viitor în prima ligă de fotbal, deschid perspective pentru Bătrâna Doamnă. Clubul UTA a făcut deja demersuri atât la nivelul Feredației Române de Fotbal cât și la cel al Ligii Profesioniste de Fotbal, pentru a putea participa în campionatul viitor al Ligii I în locul Rapidului. Arădenii au punctat și câteva din argumentele care le dau speranța că vor convinge forurile de decizie fotbalistice că merită să joace înm primul eșalon. UTA a câștigat barajul de promovare cu echipa Dunărea Călărași, organizat de FRF. Echipa arădeană a pierdut, la golaveraj, barajul de promovare – retrogradare disputat cu FC Voluntari, organizat de LPF. Practic, acest baraj s-a disputat pentru locul 12 din Liga I, ultimul loc care asigura menținerea în Liga I. Pierzând acest baraj, conducerea clubului arădean consideră că UTA a obținut locul 13, primul loc retrogradabil. În cazul în care UTA câștiga acest baraj, echipa care lua locul lăsat vacant de Rapid București sigur ar fi fost FC Voluntari, aspect confirmat de FRF.
În plus, din punct de vedere financiar și organizatoric, UTA Arad a obținut licența pentru Liga I, fără să fie sancționată cu depunctare și nu are datorii la bugetul de stat și local, nici litigii federative. UTA Arad are susținere totală din partea autorităților locale și județene, dar și a publicului arădean.
Conducerea clubului arădean a punctat și atuurile pe care UTA le are comparativ cu marea rivală din Timișoara. În cazul în care locul vacant va fi atribuit echipei ACS Poli Timișoara, club penalizat cu 14 puncte (8 puncte pentru neîndeplinirea baremului și 6 puncte pentru licență), fără susținerea publicului timișorean, se ajunge ca în anul competițional 2015-2016, din cele două serii de liga a II-a să promoveze o singură echipă în loc de două, posibil trei, câte erau prevăzute în regulamentul de organizare a competiției. Clubul UTA consideră că sistemul actual de promovare/retrogradare este clar favorabil echipelor din prima ligă, iar în cazul în care ACS Poli Timișoara ar fi acum admisă, ar fi recompensată contraperformanța unei retrogradări sportive, în dauna unei clasări la egalitate de puncte cu echipa promovată direct și câștigarea unui baraj de promovare.

Comentarii

comentarii

Răspunde

Introduceți comentariul
Introduceți numele dumneavoastră aici

3 × 1 =