Teatrul Odeon Bucureşti şi Teatrul Naţional Cluj-Napoca la Festivalul Internaţional de Teatru Clasic Arad

800px-Teatrul_de_Stat_Ioan_Slavici_Arad_zps6098bff2În următoarele două zile, publicul prezent la Festivalul Internaţional de Teatru Clasic Arad 2016 se va bucura de două spectacole marca Alexandru Dabija şi Tudor Lucanu.
Marți, 15 noiembrie, la ora 19, va avea loc primul spectacol. Premieră a începutului de an, spectacolul „Svejk” după Jaroslav Hašek este un manifest anti-război, atent orchestrat de Alexandru Dabija, regizorul ce regăseşte la Teatrul Odeon tărâmul favorabil al unei trupe complexe, poate una dintre cele mai volubile echipe de actori din Bucureşti. Cu ajutorul scenografei Andrada Chiriac şi al compozitoarei Ada Milea, spectacolul se transformă într-un adevărat show, în care bravul soldat Svejk, adică Pavel Bartoş, trece prin situaţii pline de neprevăzut, uneori penibile, dar continuă să zâmbească larg şi să fie dezarmant de sincer. Cu toate acestea „iubeşte atât de mult viaţa încât nu are niciun chef să se teamă de moarte” (Răzvana Niţă, port.ro). (Nerecomandat persoanelor sub 10 ani).
Miercuri, 16 noiembrie, la ora 19, va avea loc a doua întâlnire cu lumea lui William Shakespeare în cadrul Festivalului. Aceasta este propusă de regizorul Tudor Lucanu, aflat la a treisprezecea colaborare cu trupa Teatrului Naţional „Lucian Blaga” Cluj-Napoca. Arhicunoscutul cuplu Romeo şi Julieta îşi dezvăluie contemporaneitatea, iar regizorul nu ezită să monteze un text prezentat lumii de sute de ori. Transpusă în lumea concurenţei marilor case de modă – o lume a consumerismului, a abundenţei, o lume în care totul poate fi vândut şi cumpărat – intriga piesei shakespeariene scoate la lumină omul contemporan, individul manevrat de dictatura societăţii de consum, al cărei discurs este articulat în jurul mitului dorinţei, în jurul satisfacţiei imediate. (Nerecomandat persoanelor sub 14 ani).
Seara se va încheia cu mult aşteptatul concert Nicu Alifantis – Madame mon amour, la ora 22.00, în Sala Mare. Un amalgam de ritmuri şi stiluri muzicale, de instrumente clasice şi exotice, de sonorităţi neaşteptate.

Comentarii

comentarii

Răspunde

Introduceți comentariul
Introduceți numele dumneavoastră aici

three × 3 =