Se ascut săbiile în PNL: Falcă și Abrudan candidează la șefia organizației

La ședința Comitetului Județean Executiv al PNL Arad care a avut loc astăzi, s-a stabilit data alegerilor pentru conducerea filialei județene și membrii comisiei de organizare.
Alegerile organizației municipale vor avea loc în 7 aprilie, iar cele județene urmează să fie organizate în 21 aprilie. Pentru funcția de președinte al PNL Arad, pe lângă actualul președinte Gheorghe Falcă și-a anunțat candidatura primarul orașului Ineu, Călin Abrudan. Practic, lupta se va da între foștii liberali, reprezentați de Abrudan și foștii democrat-liberali, în fruntea cărora se află Gheorghe Falcă.
Gheorghe Falcă, primarul Aradului și președinte al PNL Arad este cercetat pentru conflict de interese. În acest caz, Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție în vederea efectuării de cercetări cu privire la posibila săvârșire de către Gheorghe Falcă a infracțiunii de conflict de interese prevăzută de art. 301 din Codul Penal al României, potrivit căruia „Fapta funcționarului public care, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a îndeplinit un act ori a participat la luarea unei decizii prin care s-a obținut, direct sau indirect, un folos patrimonial, pentru sine, pentru soțul său, pentru o rudă ori pentru un afin până la gradul II inclusiv sau pentru o altă persoană cu care s-a aflat în raporturi comerciale ori de muncă în ultimii 5 ani sau din partea căreia a beneficiat ori beneficiază de foloase de orice natură, se pedepsește cu închisoarea de la unu la 5 ani și interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcție publică”. Deși în PNL se vorbește de un cod de integritate potrivit căruia membrii de partid care au probleme de natură penală să nu mai candideze sau să mai ocupe funcții în partid, se pare că pentru Gheorghe Falcă se aplică alte reguli decât pentru ceilalți liberali.

Comentarii

comentarii

Răspunde

Introduceți comentariul
Introduceți numele dumneavoastră aici

19 + 4 =