Mamele nu se lasă: strâng semnături pentru rezolvarea problemelor de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad

Mamele copiilor arădeni care au fost internați în condiții mizere la secția de pediatrie a Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad nu se lasă. Au întocmit o scrisoare deschisă pe care au adunat peste 40 de semnături, pe care o vor depune luni dimineața la Consiliul Județean Arad, când vor fi primite în audiență de către conducerea acestei instituții. „Sperăm că putem schimba ceva în privința spitalelor arădene. Sunt situații care nu sunt normale într-o țară civilizată”, a declarat mama unui copil. „Sunt mămici care au trecut prin situații foarte neplăcute în interioruil acelui spital. Vrem doar să fim tratați și respectați ca oameni, ca pacienți”, spune mama unui copil care a fost internat la secția de pediatrie a Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad.
La întâlnirea care a avut loc astăzi au participat și mulți părinți a căror copii nu au fost internați în spital. Ei spun că au venit să vadă ce se întâmplă și speră ca micuții lor să nu ajungă pacienți la secția de pediatrie. Cu toate că nu au fost internați în spital, cer condiții mai bune pentru micii pacienți, cadre medicale dedicate și chiar schimbarea unor medici pediatri. „Vrem să se rezolve ce cer fetele, inclusive schimbarea pediatrilor de acolo”, spune o altă mămică a cărei fetiță nu a fost pacientă la Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad. Femeia spune însă că în actualele condiții nu ai siguranța că, dacă îți internezi copilul în acest spital, va fi și vindecat: „Așa nu avem siguranță că mergem cu copii într-un loc unde să se facă bine. Mergem acolo și poate îi scoatem mult mai bolnavi”. O altă mamă care a fost internată în urmă cu patru ani în aceași secție a Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad spune că era plin de gândaci și a plecat după 12 ore pe semnătură. Doi ani mai târziu, a ajuns din nou la același spital. „Am ieșit după patru zile. Nu ne băgau doctorii în seamă”, spune mama. O altă femeie povestește că în urmă cu un an a fost internată cu copilul de 10 luni și în cinci zile, doctorița a venit să-l vadă de două ori.
Mamele au decis să se organizeze și să depună o petiție și la DSP, pentru că, consideră ele, problemele de la secția de pediatrie a Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad sunt vechi și ar fi cazul să fie rezolvate.

Comentarii

comentarii

Răspunde

Introduceți comentariul
Introduceți numele dumneavoastră aici

two × 5 =