[VIDEO] L-au scăpat pe Falcă în Moldova. VEZI aici ce a ieșit

Gheorghe Falcă și-a dat măsura capacității sale de organizator politic în timpul campaniei electorale pentru alegerile parlamentare, când, în calitate de strateg al PNL la nivel național, a condus partidul spre cea mai usturătoare înfrângere din ultimii mulți ani în fața veșnicului său adversar, PSD. Cum a fost posibil, s-au întrebat probabil mulți dintre cei care cad în prosternare de fiecare dată când aud vocea pițigăiată a liderului Falcă și care nu puteau concepe un asemenea deznodământ rușinos pentru partid? Iată că o mai veche înregistrare cu un moment (nu unicul, cu siguranță) în care Falcă și-a dat pe deplin dovada habarnismului politic, reușind să aducă la un loc penibilul, ridicolul și beția de cuvinte și idei, poate oferi o explicație. S-a întâmplat în Moldova, la Iași, în decembrie 2016, puțin înainte ca Moș Nicolae să le aducă daruri celor cuminți. Încercăm să ne lămurim ce a dorit de fapt să transmită vocalul lider liberal, înveșmântat în paltonaș alb și cu mănușițe de lână, tricotate cu model, pe mânuțele firave cu care chinuia microfonul.
După eșecul electoral pe toate planurile, Falcă mai vrea un mandat în fruntea liberalilor arădeni. Brătienii se răsucesc în mormânt când văd unde a ajuns liberalismul caricaturizat de personaje ca Gheorghe Falcă.

Falcă cheamă Moldova la luptă. Moldova nu prea vrea

„Înainte! Pe vânt, pe frig și viscol, Moldova se ridică! La fel ca-în fiecare război, pentru victoria oamenilor, România înainte! PNL, victorie!”, urlă Falcă la asistența înghețată, uimită că în loc de campanie electorală europeană, s-a trezit aruncată de veneticul de la Arad în plin război. Dar strategul zbiară fără odihnă: „Oameni buni: Vă vorbesc astăzi despre curaj și credință. Vă vorbesc astăzi despre viață. Și trebuie să vorbim și de Sfântul Nicolae. Poporul român, deși numeric de multe ori, a învins de fiecare dată că a avut de partea lui curajul și credința. PNL are curajul și credința în victorie și în români!”, a continuat Falcă înfierbântat. „Așa cum vedeți, avem curaj în ceea ce înseamnă muncă. Avem curaj în ceea ce înseamnă relația cu oamenii”, a mai strigat Falcă la electoratul moldovean care nu avea de unde să știe că viteazul politician din fața sa se ferește cu succes de orice întâlnire neprogramată cu alegătorii săi arădeni. „Și avem curaj și în ceea ce înseamnă moralitatea. Avem curaj în ceea ce înseamnă credința. Suntem oamenii care credem în valorile creștin-liberale. Pentru noi, cetățeanul este pe primul loc. Apoi, familia, comunitatea și patria”, sună textul răcnit de Gheorghe Falcă la Iași. „Familia este locul unde vezi cel mai bine cum funcționează o societate. Familia îți dă răspunsul la sănătate sau la educație”, zice Falcă, deși nimeni nu s-a întrebat ceva referitor la aceste domenii, dar dacă liderul zice, poate că așa este. „Doar o familie știe ce greu este atunci când are un șomer în interiorul ei”, a mai clamat vorbitorul dar nu a explicat cine și cum a introdus șomerul în familie.

Falcă, făcătorul de minuni în paltonaș alb

Dar forța exemplului propriu poate bate orice teorie, așa că Falcă îi aduce brusc pe moldoveni la Arad, în cealaltă parte de țară. „Și vă vorbește un om care acum 10 ani, în orașul lui avea 32 de locuri de muncă, iar astăzi am 80.000 de locuri de muncă și am dat viață oamenilor”, strigă aiuritor Gheorghe Falcă. Acum, pornind de la aceste afirmații, se ridică, firesc, câteva probleme. Cum au fost doar 32 locuri de muncă la Arad cu 10 ani în urmă? În oraș sau în firma de familie a lui Falcă? Firma, la vremea aceea, nu era decât a familiei și oricum nu a avut 32 de angajați niciodată în existența ei. Dar atunci, cum s-a ajuns ca Falcă dețină la momentul discursului 80.000 de locuri de muncă? Adică, edilul Aradului o spune cu subiect și predicat: toate firmele din Arad sunt ale lui. Întrebarea se pune însă cum a dat el viață oamenilor? Arădenii erau cumva morți cu toții? I-a ucis cineva sau a reușit și el minunea biblică de a învia morții? Tulburătoare întrebări! Dar răspunsul vine imediat, când însuși Falcă face vorbire de credință: „Asta înseamnă politică creștin-liberală. Asta înseamnă să fii în relații cu oamenii”. După care ne aduce o nouă dovadă a talentului său de făcător de minuni căruia îi lipsesc doar icoanele dedicate de apologeți. „În primăvara acestui an, nemaifiind oameni în Arad, am adus 500 de oameni din Botoșani și Suceava. Și au venit la lucru în Arad. Și am văzut cum au primit viață”, anunță Falcă în mod apoteotic. Adică, în primăvară, spune vorbitorul, Aradul rămăsese fără oameni dar a rezolvat el problema: a adus 500 din Botoșani și Suceava și le-a dat viață. Curată minune! Au înviat 500 dintr-o dată. Singurul din istorie care a reușit să învie după trei zile a pus bazele celei mai puternice religii din lume. Dar Falcă îi dă clasă. În felul acesta, la Arad în scurt timp vor începe pelerinajele, să-i pupe credincioșii poala făcătorului de minuni.

Falcă, dottore de patru la o pizza

După pilda cu Falcă-de viață dătătorul, avem pilda lui Falcă-furnizorul de pizza electorală. Iată viziunea epopeică a lui Falcă, primarul pizzeriilor arădene. „Iar într-o zi, în fața unei pizzerii am văzut patru copii și o femeie. Din pizzerie a ieșit un om care a deschis cutia cu o pizza și șase oameni au mâncat o pizza”, anunță apoteotic Gheorghe Falcă. Curios, el începe ancheta: „I-am întrebat: „de unde sunteți voi?” „Domnu` primar, noi suntem cei veniți din Moldova” – a sunat răspunsul celor șase care l-au recunoscut imediat pe cel care le-a dat viață. Primarul-părinte-Demiurg trece la fapte. „I-am dus înăuntru să vadă ce înseamnă și în continuare viață. Adică în țara asta cu pământ bun, în țara asta cu valori, trebe copiii noștri să mânce patru oameni o pizza?”, strigă cu voce de tunet Gheorghe Falcă. Păi ce să mânânce domnule primar? Pământ? Acesta e vândut de mult la străini. Deci, Falcă dă viață, Falcă aduce oameni, Falcă dă orice oricui, mai puțin un lucru: nu le dă pizza suplimentară celor patru din cei șase moldoveni din fața pizzeriei arădene. Zgârcitul de el!
În fața acestei tulburătoare stări de fapt, a celor patru (șase?) oameni la o cutie de pizza, Falcă are soluția. Pentru ca fiecare să aibă parte de felia lui de pizza în această țară și pentru ca nimeni să nu mai aștepte pomana unui primar zgârcit care știe unde este pizzeria, care vede cutia de pizza dar care nu dă de la el câte o felie de pizza celorlalți patru (șase?) cetățeni, există o singură soluție: „Sau să ne ridicăm. Ridicați-vă, Moldova și nu mai acceptați sărăcie! Ridicați-vă și dați afară cu baronii voștri! Rupeți lanțurile PSD-ului și dați liberate oamenilor!”, răsună ca din tun glasul pițigăiat al profetului din Arad. „Oameni buni, în 6 decembrie vine Sfântul Nicolae. În grecește, Nicolasus înseamnă nick, victorie, Nicolasus înseamnă popor”, interpretează Falcă în mod propriu un text găsit, probabil, pe Google, privind geneza grecească a numelui de Nicolae. După care sfânta gramatică îl trădează din nou, făcând abstracție de titlul lui de dottore în comunicare: „Dați cadouri copiilor voastre în 6 decembrie, iar votul pentru familiile voastre în 11 decembrie. Și rupeți lanțurile PSD-ului! Dați victorie copiilor și familiilor voastre! Cu Dumnezeu înainte!”.
Ieșenii, în 11 decembrie, au tras învățămintele de rigoare din discursul profetic al gurului politic de la Arad. PSD a obținut 6 din cei 12 deputați în județ, iar PNL, doar 3 iar la Senat, social-democrații au câștigat 3 din 5 mandate iar PNL, doar unul.

Comentarii

comentarii

Răspunde

Introduceți comentariul
Introduceți numele dumneavoastră aici

5 + 2 =