Captură record: 177.500 pachete cu țigări netimbrate ascunse într-un TIR, destinate pieţei negre româneşti

Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota au descoperit ascunse într-un TIR condus de un cetățean român, 177.500 pachete cu țigări fără marcaje fiscale, în valoare de 2.840.000 lei, ce urmau a fi introduse ilegal în ţară.
În data de 24.04.2017, ora 20.45, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota, s-a prezentat pentru efectuarea controlului de frontieră, pe sensul de intrare în ţară, un cetăţean român în vârstă de 35 ani, domiciliat în Bucuresti, care se afla la volanul unui autocamion, înmatriculat în România. Cu ocazia controlului de frontieră, poliţiştii de frontieră au constatat ca TIR-ul era gol, iar în partea din faţă a semiremorcii au obesrvat un perete dublu, confecţionat din tablă, în care se aflau mai multe baxuri de ţigări. Automarfarul şi şoferul acestuia au fost duşi la sediul Punctului de Frontieră, pentru continuarea verificărilor. În urma controlului amănunțit, polițiștii de frontieră au descoperit în spaţiul special amenajat, 177.500 pachete cu tigări marca Malboro, fără marcaje fiscale, în valoare totală de 2.840.000 lei. Şoferul TIR-ului a declarat că a efectuat un transpot de hârtie pentru o firmă din Budapesta, iar la întoarcere spre România a preluat camionul gol, fără a avea cunoștință că în acesta sunt ascunse țigări.
Automarfarul a fost indisponibilizat la sediul Poliției de Frontieră până la finalizare cercetărilor. Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracțiunii de deţinere de către o persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării.

Răspunde

Introduceți comentariul
Introduceți numele dumneavoastră aici