Cinci irakieni găsiţi ascunşi în podeaua falsă a unei platforme auto

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II –Csanadpalota au depistat cinci bărbaţi din Irak care încercau să iasă ilegal din ţară, ascunşi într-un compartiment special amenajat în podeaua unei platforme auto pe care era transportată o remorcă.
În această dimineaţă, în jurul orei 00.10, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota s-a prezentat la ieşirea din ţară un cetăţean bulgar în vârstă de 44 de ani, conducând o autoutilitară înmatriculată în Bulgaria, care transporta pe platformă o remorcă. Cu ocazia controlului efectuat asupra mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au constatat că platforma este mult prea înaltă. Ei au dispus o verificare amănunţită a vehiculului dar şi a remorcii pe care acesta o transporta. Sub platformă a fost descoperit un compartiment special amenajat, iar remorca era aşezată în aşa fel încât să mascheze improvizaţia. Remorca a fost coborâtă şi s-a deschis compartimentul special, unde poliţiştii de frontieră au descoperit ascunşi cinci bărbaţi. S-a mai constatat că spaţiul în care cei cinci călătoreau era ventilat artificial. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că aceştia sunt cetăţeni irakieni, cu vârste cuprinse între 27 şi 33 de ani, solicitanţi de azil în România. În cadrul primelor verificări, cei cinci au declarat că intenționau să treacă fraudulos frontiera din România în Ungaria, pentru a ajunge într-un stat din Spațiul Schengen.
Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări cu privire la modul cum s-au ascuns cetăţenii irakieni în podeaua platformei şi le-au întocmit acestora acte de urmărire penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, iar şoferului bulgar pentru trafic de migranţi.

Comentarii

comentarii

Răspunde

Introduceți comentariul
Introduceți numele dumneavoastră aici

nineteen + 13 =