Trofeul Via-Retezat, organizat de Asociația de turism montan

În perioada 4 – 6 august va avea loc cea de-a cincea etapa a Campionatului Național de Turism Montan „Ștafeta Munților”, Trofeul Via-Retezat organizată de către Asociația de turism montan Via-Retezat în Parcul Național Retezat.
Structura muntelui Retezat prin forma sa plată dă senzaţia că ar fi fost retezat, ceea ce în cultura românească a dat naştere la multe legende şi basme populare.
Anul acesta, participanții vor ajunge pe unul din cele 14 vârfuri de peste 2500 de metri din Carpații Românești: Vârful Păpușa – 2508 metri, fiind al doilea vârf ca înăltime din Masivul Retezat. Doritorii se pot înscrie la activități precum raid montan (parcurgerea într-un anumit interval de timp a unui traseu montan din zona), orientare, cultural și probe surpriză iar pentru experimentați CROSS TRAIL.
CROSS TRAIL – este o probă individuală la care se va concura pe două categorii: juniori și junioare, până în 20 ani și seniori și senioare, peste 20 de ani.
Participanții se pot înscrie în funcție de vârstă și de experiență la una din cele șapte categorii de concurs: Elite, Open, Veterani, Juniori, Feminin, Seniori și Family – aceasta fiind o categorie cu cel mai mare succes din acest an, în cadrul căreia părinții își educă copiii într-un stil eco și îi învață pe geografia țării noastre prin joc. Drumeția, proba mult așteptată de toți va oferi ocazia participanților să pozeze și să filmeze cele peste 10 lacuri și tăuri cât și creasta principală a Retezatului cu vârfuri de peste 2400 de metri altitudine: Retezat, Peleaga (2509 m) și colții Pelegii, Bucura, vârful Mare, Custurii… ce vor putea fi admirate din creastă.
Pentru părinți și copii organizatorii au ales un traseu adecvat vârstei lor: Stâna de Râu – Tăul Țapului.
Evenimentul este susținut de Munții Noștri, Librăria Diverta Petroșani, Sindicatul Huila V. J. Paroșeni, Mama Mia, Kadet Mountain Deva, Himalaya Brașov, Real Automotive N, Pensiunea Adriana Staja, Parcului National Retezat, Primăria și Consiliul Comunei Pui, Salvamont Hunedoara, Jandarmeria Montană Hunedoara, Marketing România și Focus Print.ro.
Tabăra de corturi va fi amplasată în Valea Stâna de Râu lângă Refugiul Stâna de Râu aflat într-o poiană unde accesul se face pe jos, aflat la aproximativ 10 minute de la zona de camping cu mașini.
Participarea la acest eveniment este gratuită. Pentru mai multe detalii doritorii sunt invitați să acceseze www.stafetamuntilor.ro .

Comentarii

comentarii

Răspunde

Introduceți comentariul
Introduceți numele dumneavoastră aici

six − 5 =