150 de basarabeni, în vizită la Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” din Arad

Peste 150 de basarabeni au vizitat Universitatea de Vest „Vasile Goldiş”, Campusul Universitar şi mai multe obiective turistice din municipiul Arad.
Evenimentul se înscrie în programul „Să ne cunoaştem ţara” şi a fost organizat în urma colaborării dintre Departamentul Centenar şi Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” din Arad, în cadrul manifestărilor «Aradul Centenar (1918-2018)», prin Muzeul Memorial Universitar „Vasile Goldiș”. În „Aula Magna Universitaria”, prof. univ. dr. Marius Grec, directorul Complexului Universitar „Vasile Goldiş” şi lect. univ. dr. Stelean Boia au susţinut conferinţele „De la 27 martie la 1 decembrie 1918 – rolul arădenilor în realizarea Unirii celei Mari” şi „Personalitatea lui Vasile Goldiș”, reflectate cu exponate din cadrul Muzeului Memorial Universitar „Vasile Goldiș”. În cadrul manifestării a avut loc şi lansarea de carte „Blocaţi în labirint”, în prezenţa autorului George Simion, care subliniază necesitatea unirii Republicii Moldova cu România, dar şi alte aspecte ale politicii duse de Guvernul de la Chişinău.
Oaspeţii basarabeni şi-au exprimat intenţia de a reveni la Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” pentru a cunoaşte mai îndeaproape importanţa Corifeilor Marii Uniri în actul unirii tuturor românilor, dar şi pentru a se înscrie la studii universitare din cadrul Universităţii. „La noi acasă mă simt captivă, deoarece interesul unora ne împiedică să ne autocunoaştem. Suntem săraci în ceea ce priveşte istoria înaintaşilor, care au realizat unirea neamului nostru. Aş dori să revin împreună cu elevii mei la Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” din Arad pentru a promova importanţa unirii, a neamului românesc”, a declarat prof. Nadejda Creciun, director adjunc educaţie, Liceul Teoretic „Orizont”, din Chişinău, Republica Moldova.

Comentarii

comentarii

Răspunde

Introduceți comentariul
Introduceți numele dumneavoastră aici

10 − 10 =