Guvernul României confirmă: Falcă este cel care vrea desfiinţarea Pieţei Catedralei

Minciuna lui Falcă are picioare tot mai scurte. Departamentul Centenar confirmă faptul că stabilirea amplasamentului Monumentului Marii Uniri revine Consiliului Local Municipal Arad, care s-a angajat să comunice acest amplasament, stabilit prin vot al consilierilor locali. „Pe fondul controverselor existente la nivel local pe marginea stabilirii amplasamentului pentru Monumentul Marii Uniri din municipiul Arad, Departamentul CENTENAR din cadrul Guvernului României solicită conducerii Primăriei Municipiului Arad să confirme buna credință exprimată cu prilejul întâlnirii de lucru din data de 25 iulie 2017 și să acționeze cu celeritate în vederea îndeplinirii obligațiilor care sunt în sarcina administrației locale, respectiv stabilirea locației monumentului și validarea acesteia de către Consiliul Local”, se arată într-un comunicat al Departamentului Centenar.
Reprezentanţii Guvernului amintesc conducerii Primăriei Arad termenii în care s-a discutat despre stabilirea locaţiei Monumentului dar şi faptul că Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale nu a impus un anume loc pentru Monumentul Marii Uniri ci doar a solicitat tratarea problemei cu celeritate de către Primăria Municipiului Arad. „Prin adresa transmisă Primăriei Arad de către ministrul culturii, Lucian Romașcanu, nu este impus de la nivel central locul de amplasare a monumentului. Documentul invocat reprezintă un apel firesc și necesar al Ministerului Culturii și Identității Naționale cu privire la stabilirea și comunicarea, de urgență, a unui amplasament – oricare ar fi acesta – asumat prin vot de Consiliul Local al Municipiului Arad. Departamentul Centenar susține acest apel pe care îl adresează în mod public consilierilor din Consiliul Local al Municipiului Arad și, pentru informarea lor corectă, cetățenilor Aradului, ale căror așteptări privind Centenarul Marii Uniri sunt, pe bună dreptate, foarte mari”, se arată într-un comunicat al Departamentului Centenar.
Astfel, rezultă fără nici un echivoc faptul că intenţia lui Gheorghe Falcă de a da vina pe Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale pentru stabilirea amplasamentului Monumentului Marii Uniri în Piaţa Catedralei, ceea ce echivalează cu desfiinţarea celei mai mari pieţe agroalimentare a Aradului reprezintă doar o manipulare a opiniei publice. Prin această minciună lansată în spaţiul public, Falcă doreşte doar să atragă atenţia opiniei publice de la adevăratele motive care stau în spatele mai vechii sale idei de a desfiinţa piaţa agroalimentară. „Cât privește pozițiile exprimate public de către oficiali din cadrul Primăriei Municipiului Arad, care plasează Ministerului Culturii și Identității Naționale responsabilitatea cu privire la o eventuală schimbare a amplasamentului acestui monument, ele contravin atât recentelor discuții purtate de către reprezentanții Ministerului și cei ai Primăriei Municipiului Arad, în prezența secretarului de stat Cristian Ioan Videscu, coordonatorul Departamentului Centenar, cât și corespondenței oficiale dintre cele două instituții”, se arată într-un comunicat al Departamentului Centenar.
Mai mult, Departamentul Centenar intenţionează ca în acest an, de 1 decembrie, la Arad să fie inaugurat Monumentul Marii Uniri. Totul rămâne însă la „mâna” lui Gheorghe Falcă, care în dorinţa sa de a arăta că „Guvernul PSD e rău”, întârzie amplasarea monumentului. „Ministerul Culturii și Identității Naționale și-a asumat realizarea monumentului, lucru care s-a și întâmplat, iar Departamentul Centenar, în calitate de structură centrală cu rol de coordonare a proiectelor, acțiunilor și manifestărilor de aniversare a Centenarului, a introdus în proiectul Programului Național Centenar ceremonia de inaugurare a acestuia, care se dorește a avea loc în acest an, de Ziua Națională a României, fiind prima activitate de anvergură dedicată Centenarului Marii Uniri. În acest context, conducerea Departamentului Centenar consideră neinspirată întârzierea amplasării monumentului, care este deja realizat”, se arată într-un comunicat al Departamentului Centenar.

VEZI ȘI:

VEZI AICI dovada: Ministerul Culturii nu cere demolarea Pieței Catedralei
https://dev.arad24.net/2017/08/13/vezi-aici-dovada-ministerul-culturii-nu-cere-demolarea-piatei-catedralei/

Comentarii

comentarii

Răspunde

Introduceți comentariul
Introduceți numele dumneavoastră aici

13 − 8 =