Deputatul Florin Tripa arată că Guvernul dă 156 milioane de lei pentru drumurile judeţene, rămâne ca CJA să ştie cum să-i cheltuiască

Ministerul Dezvoltării Regionale a semnat două dintre cele trei contracte de finanțare pentru reabilitarea unor drumuri județene din Arad. Este vorba despre drumurile Nădab – Seleuș și Sânmartin – Caporal Alexa, pentru cel de-al treilea drum, Bârsa – Moneasa – limită Bihor existând întârzieri la finalizarea documentațiilor ce trebuiesc realizate de Consiliul Județean Arad. „Salutăm semnarea de către Ministerul Dezvoltării a două contracte de finanțare pentru drumurile din județul Arad, fapt ce arată încă o dată preocuparea Guvernului României pentru proiectele de infrastructură din județul nostru. Din păcate, pentru cel de-al treilea și cel mai important drum, Bârsa – Moneasa – limită județul Bihor, contractul nu a putut fi semnat, din cauza faptului că cei de la Consiliul Județean Arad nu au finalizat documentațiile. Sperăm ca în cel mai scurt timp, conducerea CJA să revină din concediu și să rezolve această problemă, astfel încât să înceapă procedurile de licitație pentru toate cele trei drumuri județene”, a declarat deputatul PSD Florin Tripa. Parlamentarul social-democrat a precizat şi cuantumul sumei pe care o alocă Guvernul pentru drumurile judeţene arădene. „Suma alocată de Ministerul Dezvoltării, prin Programul Național de Dezvoltare Locală pentru drumurile Bârsa – Moneasa – limită județul Bihor, Nădab – Seleuș și Sânmartin – Olari – Caporal Alexa se ridică la nu mai puțin de 156 de milioane de lei. În 2018, din fonduri proprii, Consiliul Județean Arad a alocat mai puțin de un sfert în comparație cu această sumă, pentru reabilitarea drumurilor județene. Domnul Marinel Cionca a considerat că banii județului trebuie să meargă pe petreceri câmpenești, unde cheltuie peste 6 milioane de lei, sau în gaura neagră numită Aeroportul Arad, care „înghite“ și în acest an peste un milion de euro, deși nu există nicio cursă regulată pe acest aeroport. Sperăm ca domnul Cionca, alături de ceilalți șefi ai Consiliului județean Arad, să demareze repede procedurile de licitație și să se apuce cât mai curând posibil de lucru. Guvernul a pus la dispoziție finanțarea, e rândul CJA să-și facă datoria“, a declarat deputatul PSD Arad Florin Tripa.
Conducerea Consiliului Judeţean Arad a anunţat că 300 km de drumuri judeţene vor intra în lucru în următorii ani, cu bani de la Guvern şi din bugetul judeţului. După ce a inventat un drum care nu există, conducătorii CJA au omis să amintească de faptul că o finanţare guvernamentală întârzie nu pentru că Guvernul neglijează Aradul ci pentru că ei nu au îndeplinit la timp toate formalităţile pentru a accesa banii.

Comentarii

comentarii

Răspunde

Introduceți comentariul
Introduceți numele dumneavoastră aici

one × 1 =