Asistenţii sociali au format o inimă umană

DGASPC Arad a organizat un marş al asistenţilor sociali, angajaţi şi beneficiari ai sistemului public de protecţie şi asistenţă socială, pe traseul platoul din faţa Consiliului Judeţean Arad – strada Corneliu Coposu – Podgoria şi retur. La revenirea în faţa sediului CJA s-a realizat o inimă ,,umană” formată din participanţii la marş. În mijlocul asistenților sociali s-a aflat și Claudia Boghicevici, vicepreședintele Consiliului Județean Arad, care a participat la deschiderea evenimentelor organizate de DGASPC Arad, în cadrul Săptămânii Asistenţei Sociale. ,,Felicit DGASPC Arad pentru acţiunile realizate în vederea promovării și valorizării statutului de asistent social. Fără asistenţă socială nu există comunităţi sustenabile. Scopul nostru, al Consiliului Județean, este să furnizăm servicii sociale la standarde înalte de calitate, pentru a sprijini populația vulnerabilă să depășească statutul de persoane asistate și să se integreze eficient în comunitate”, a declarat Claudia Boghicevici, vicepreședinte CJA.
Astăzi, asistenții sociali și alți angajați care activează în acest domeniu de activitate au participat la o campanie de donare de sânge la Centrul de Transfuzie Sanguină Arad. „De Ziua Mondială a Asistenței Sociale, la fel ca în fiecare zi, dorim să susținem comunitatea și să facem bine semenilor. Solidari cu oamenii care se pot afla la un moment dat într-o situație critică, colegii noștri au direcționat activitățile dedicate acestei zile în două direcții: au organizat un marș cu scopul de a atrage atenția asupra profesiei de asistent social și a muncii specifice și au răspuns pozitiv nevoii asigurării în permanență a unui stoc de sânge la Centrul de Transfuzie. Este felul nostru de a arăta că ne pasă, nu doar la ocazii festive, ci clipă de clipă”, a declarat Erika Stark, directorul general al DGASPC Arad.
Toate beneficiile obținute de asistenții sociali și ceilalți angajați ai DGASPC Arad care au ales să doneze sânge sunt direcționate spre achiziționarea de produse și bunuri ce vor ajunge în comunitățile marginalizate din județul Arad.

Comentarii

comentarii

Răspunde

Introduceți comentariul
Introduceți numele dumneavoastră aici

3 × three =