Retim, ultimul… ultimatum: luni se discută rezilierea contractului

Foto: FB

Nemulţumirile arădenilor faţă de modul cum s-a implicat Retim în adunarea gunoiului din municipiul Arad, dar şi din alte 24 de localităţi din judeţ par să fi ajuns şi la conducerea Primăriei Municipiului Arad şi la cea a Consiliului Judeţean Arad.
Primăria municipiului Arad dă un ultim termen de revenire la normalitate Retim-ului, până duminică, 13 mai 2018. Dacă nici noua strategie adoptată de operatorul de salubrizare, respectiv respectarea traseelor iniţiale de colectare a gunoiului menajer, nu va da rezultate, începând de săptămâna viitoare Primăria Arad va analiza posibilitatea de a ieşi din asocierea ADI SIGD Arad. „ Acesta este primul pas necesar pentru a putea gestiona în mod direct un nou contract de salubrizare menajeră pe municipiul Arad. Nici Primăria, nici cetăţenii nu pot fi bătaia de joc a nimănui!”, a declarat viceprimarul municipiului Arad, Călin Bibarţ.
Sergiu Bîlcea, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Arad, a convocat pentru luni Adunarea Generală a ADI SIGD Arad, zona I, pentru a lua în discuţie rezilierea contractului cu firma RETIM. „Există o nemulţumire justificată a cetăţenilor şi a administraţiilor locale faţă de modul în care acţionează RETIM. Noi am accesat o finanţare europeană de peste 30 de milioane de euro pentru a asigura cetăţenilor servicii de colectare a deşeurilor de calitate, la un preţ corect. Din păcate, firma care a câştigat licitaţia ar evidente probleme în a se achita de misiune. Autorităţile locale au asigurat toate condiţiile pentru buna funcţionare a activităţii, dar în ciuda unor amenzi şi în ciuda somaţiilor repetate, activitatea nu a intrat în normal. În aceste condiţii, am convocat Adunarea Generală a ADI SIGD pentru a analiza rezilierea contractului cu RETIM. Administraţiile locale vor analiza oportunitatea rezilierii contractului şi paşii care vor urma în continuare”, a declarat Sergiu Bîlcea.

Răspunde

Introduceți comentariul
Introduceți numele dumneavoastră aici