Şocant: Consilierul judeţean Daniel Trifon arată cum plătesc firmele arădene Retim-ului cu două milioane de euro mai mult decât s-a licitat

Daniel Trifon, consilier județean ALDE spune că a primit mai multe sesizări de la agenți economici privați din municipiul Arad, care s-au referit la serviciul de ridicare deșeuri de către noul operator. Concluzia este aceea că față de oferta inițială, cu care s-a câștigat licitația derulată și despre care serviciul de specialitate din cadrul Consiliului Județean Arad susține că nu a fost modificată și nici nu poate fi schimbată, tarifele practicate de acesta pentru mediul economic privat sunt mai mari cu 25,06 lei pe fiecare metru cub de deșeuri reziduale.
Oferta declarată câștigătoare are ca tarif aferent anului 2018 suma de 250,56 lei pentru tona de deșeuri reziduale la agenții economici. Transformarea conform normelor specifice/caietului de sarcini/contractului semnat este de 0,35 tone/ metru cub. Rezultă astfel că operatorul și-a asumat un tarif fix de 87,69 lei pentru metru cub colectat. „În schimb, sunt în posesia a numeroase contracte provenite de la societăți comerciale din municipiul Arad, din aproape toate cartierele, unde tariful pentru metru cub practicat de operator este de 112,75 lei pentru metru cub. Mai mult, sunt impuse și tarife de salubrizare pentru fracțiile de deșeuri, fapt despre care cunosc că nu a apărut în oferta inițială. Dat fiind că pe raza Municipiului Arad funcționează mai mult de 10.000 de societăți comerciale și totodată faptul că societățile comerciale sunt obligate să își asume un minim de trei m.c. lunar, rezultă că sunt încasați în plus anual doar din mediul privat mai mult de două milioane de euro pe un calcul făcut doar la cantitatea minimă”, a declarat consilierul local Daniel Trifon.
La nivel individual, o firmă care se încadrează în acel minim de trei m.c. deșeuri lunar urmează să plătească anual cu 902,16 lei + TVA mai mult decât a fost prevăzut în oferta inițială.

Comentarii

comentarii

Răspunde

Introduceți comentariul
Introduceți numele dumneavoastră aici

twenty + 10 =