VEZI AICI: De ce spun dentiştii că Parodontoza nu se tratează?

De câte ori pacienţii nu au auzit că lucrările ceramice şi implanturile pe care doar ce le-au plătit acum 1-2 ani cad cu totul din cauza unui diagnostic deja faimos-Parodontoza? Şi dacă ar fi să căutăm un vinovat acesta este întotdeauna pacientul… sau genetica?
Adevărul din afirmaţia «Parodontoza nu se poate trata» este spus doar pe jumătate, în sensul că într-adevăr microbii din cavitatea bucală nu vor putea fi niciodată eliminaţi în totalitate şi nici nu este indicat acest lucru. Chiar daca există mii de produse de igienă orală despre care considerăm că sunt de o calitate foarte bună, nu trebuie să uitam că gura este o poartă de intrare care are rolul de a opri la nivelul ei microbii din alimente. Cum se realizează acest rol? Exact prin persistenţa unei încărcături microbiene saprofite în interiorul cavităţii bucale.
Chiar dacă din cavitatea bucală nu vom reuşi niciodată să eliminăm microbii asta nu înseamnă că «Parodontoza nu se tratează». Cu mijloacele de care dispunem în momentul de faţă, putem acţiona asupra zonei sterile a pârghiei reprezentate de osul în care se află dinţii şi actualele sau viitoarele implanturi. Bineînţeles că şi gingia este importantă din punct de vedere estetic dar adevărata rezistenţă este dată de osul care este capabil să susţină dinţii şi implanturile.
Calitatea acestui os reprezintă cheia succesului atât pentru menţinerea implanturilor dentare cât şi pentru menţinerea dinţilor cu lucrări ceramice. Dacă pacienţii sau medicii lor curanţi ar reuşi să menţină o igienă perfectă în zona din imediata vecinătate a oaselor maxilare, în zona de implantare a dinţilor, implanturilor sau lucrărilor dentare existente, atunci mitul despre acest inamic al stomatologiei, numit Parodontoza, ar dispărea cu desăvârşire. De exemplu, este evident că pe spirele implantului sau la marginea lucrărilor se cantonează pe timp lung microbii, deci pentru ca parodontoza să nu avanseze singura şansă este să întărim osul din jurul dinţilor.
Bineînţeles că toate tehnicile clasice de igienizare trebuie folosite cu rigurozitate dar cu toţii am văzut cum implanturile dentare şi lucrările ceramice se pot pierde deşi pacientul a respectat toate aceste reguli şi a cumpărat cele mai scumpe produse de igienă dentară. Explicaţia este simplă: nici unul dintre produsele folosite în mod uzual nu reuşeşte să ajungă în mod constant şi corect sub gingie în zona unde se află într-adevăr focarul de infecţie, iar dacă cumva se ajunge întâmplător, este ineficient din punct de vedere al perioadei de expunere. Pentru a obţine efectul scontat de exemplu în cazul unui pacient implantat, al cărui os din jurul implanturilor începe să se piardă iar spirele implantului ies la iveală, ar trebui ca acesta să facă cure de igienă profesională (laser terapie, detartraje subgingivale etc.), SĂPTĂMÂNAL, pentru ca bacteriile din cavitatea orală să nu repopuleze imediat zona deja chiuretată.
De asemenea, tehnicile clasice de tratare a bolii parodonatele aflate într-o fază avansată se referă la abordarea chirurgicală, în urma căreia se ştie clar că generează o resorbţie accelerata a osului şi a gingiei, chiar din prima faza a vindecării plăgii, iar adiţia de os nu poate funcţiona deoarece nu există suficient aport sangvin, deci nu se poate spera nicicând la o creştere pe verticală a osului.
O altă măsură recomandată este administrarea de suplimente alimentare şi medicamente care cresc calitatea colagenului din oase. Privitor la aceasta alternativă trebuie precizat că sistemul osos maxilar este greu penetrabil şi astfel substanţele ingerate cu efect foarte bun la nivelul altor oase nu dau rezultate nici măcar mediocre la nivelul osului maxilar.electronic stem generator doctor
Astfel, confruntându-ne cu această problema cronică din cadrul stomatologiei moderne, în urma acestei nevoi acute a oricărui medic de a putea promite o menţinere a implanturilor dentare şi lucrărilor ceramice pe termen lung, servicii care cu uşurinţă pot fi oferite în marea majoritate a clinicilor dentare, în anul 2011 echipa condusă de dr. Bogdan Vlădilă a demarat un proiect amplu de cercetare care a dus la apariţia unui dispozitiv medical total neinvaziv (clasa 2A) cu rezultate remarcabile în îmbunătăţirea calităţii osului maxilar atât în jurul implanturilor dentare cât şi a dinţilor. Utilizarea este extrem de uşoară, se face acasă, în microclimatul pacientului, lucru esenţial de altfel, deoarece regenerarea osoasă pe care acest dispozitiv o realizează necesită utilizarea lui timp de 100 ore, 2 ore zilnic, timp de 50 de zile. Această capacitate, de a densifica şi regenera oasele maxilare, în societatea modernă, este imposibil de realizat prin prezentarea la cabinet, unde pacientul se supune unor intervenţii repetitive care constau în injecţii sau traumatisme cu rol regenerativ.
Dispozitivul Electronic Stem Generator se utilizează în timp ce pacientul se uită la TV, citeşte sau realizează alte activităţi casnice. Deşi recomandarea medicului dentist curant este necesară, pacientul căruia deja i s-au inserat implanturi sau i s-au realizat lucrări protetice, trebuie să conştientizeze că menţinerea acestora în gură, pe termen lung, depinde şi de el în egală măsură. De aceea este consiliat să ceară periodic medicului dentist o terapie de ranforsare a osului maxilar cu Electronic Stem Generator. Efectul curelor constă într-o îmbunătăţire a calităţii osului şi crearea unei „armate de celule sănătoase” gata de intervenţie rapidă în momentul în care un atac microbian exagerat sau un traumatism ocluzal apare la nivelul osului.
În concluzie, vestitul inamic numit Parodontoza nu mai poate fi făcut vinovat de medicul dentist nici unui pacient care revine nemulţumit deoarece noua sa lucrare se mişcă sau pentru că gingia s-a retras şi sângerează.
Un sistem naţional de închiriere a tehnologiei Electronic Stem Generator în scopul menţinerii implantelor dentare şi al lucrărilor ceramice poate fi contactat pe: www.stemgenerator.ro

Comentarii

comentarii

Răspunde

Introduceți comentariul
Introduceți numele dumneavoastră aici

2 × 3 =