Atenţie arădeni: de mâine, RO – ALERT va fi testat și în judeţul Arad

Începând de mâine, 21 septembrie 2018, Sistemul de avertizare a populației în situații de urgență „RO-ALERT” va fi testat și la nivelul județului Arad.
Mâine, 21 septembrie în intervalul 10.00 – 12.00, la nivelul județului va fi transmis un mesaj în patru localități din județ (Ineu, Chişineu Criş, Sebiş, Bârzava), iar în intervalul 17.00 -19.00, într-o zonă a municipiului Arad. Aceste teste vor fi reluate în ziua de 24 septembrie, la nivelul întregului județ, în aceleași intervale de timp. În ziua de 26 septembrie, între orele 10.00-12.00 și 17.00-19.00, vor fi transmite mesaje de avertizare către toate localitățile din România.
În perioada următoare vor fi puse la dispoziția publicului informațiile privind configurarea telefoanelor, în funcție de model și operatorul de telefonie mobilă, pentru recepționarea mesajelor de avertizare.
Sistemul RO-ALERT permite transmiterea mesajelor de tip Cell Broadcast destinate avertizării şi alarmării populaţiei în situaţii de urgenţă, pentru adoptarea comportamentului necesar autoprotecţiei în caz de urgenţă majoră.
Telefoanele aflate în aria de acoperire a zonelor testate si care au această opțiune configurată vor recepționa mesajul de test ”Acesta este un mesaj pentru testarea sistemului RO-ALERT. Nu se impune aplicarea măsurilor de autoprotecție. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă al Județului Arad”. Modul de afișare și sunetul mesajului de avertizare sunt diferite în funcție de modelul telefonului mobil. Extrem de important este faptul că mesajele au rolul de a testa aplicaţia.
Accesând https://ro-alert.ro/ vă puteți configura telefonul mobil pentru recepționarea mesajelor. Primirea mesajelor nu generează costuri sau taxe suplimentare pentru utilizatori.

Comentarii

comentarii

Răspunde

Introduceți comentariul
Introduceți numele dumneavoastră aici

5 × one =