UVVG, prezentă la Conferinţa Asociaţiei Europene pentru Educaţie Internaţională – EAIE 2018 de la Geneva

O delegație a Universității de Vest „Vasile Goldiș” din Arad, condusă de prof. univ. dr. Aurel Ardelean, președintele Universității, a participat la Geneva la cea de-a 30-a ediție a Conferinţei Asociaţiei Europene pentru Educaţie Internaţională – EAIE 2018. Evenimentul a reunit universități din 95 de țări din lume.
Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” din Arad a avut un stand de prezentare în cadrul pavilionul “Study in Romania”, organizat sub egida Consiliului Naţional al Rectorilor din România, cu sprijinul Ministerului Educaţiei Naţionale.
La conferinţa de la Geneva au participat ministrul Educaţiei Naţionale, Eugen Popa, prof. univ. dr. Sorin Mihai Cîmpeanu, preşedinte al Consiliului Național al Rectorilor, reprezentanţi ai Agenţiei Naţionale Erasmus, UEFISCDI, Misiunii permanente a României la ONU şi Ambasadei României în Elveţia, precum și peste 30 de universități din România.
Conform celor declarate de președintele UVVG, prof. univ. dr. Aurel Ardelean, participarea la eveniment a fost dedicată Centenarului Marii Unirii, iar principalele obiective ale delegaţiei României au constat în stabilirea de noi parteneriate pentru proiecte educaţionale şi de cercetare ştiinţifică şi creşterea vizibilităţii şi atractivităţii României ca destinaţie de studii universitare. „Au fost aprobate mai multe strategii pentru internaționalizarea învățământului în toate domeniile, începând cu programul Erasmus și activitatea cu multipli stakeholderi, reproiectarea unei noi curricule orientate în direcția internaţionalizării învățământului superior, stabilirea unor strategii internaționale de atragere a Universităților din întreaga lume, concentrarea pe învățământul academic de formare a competențelor, rămânerea în vigoare a principiului de adresare diferențiată în cadrul cursurilor și seminariilor (accent pe învățământul centrat pe student), stimularea schimburilor și în activitățile pedagogice-practice și dezvoltarea unor grupuri de cercetare privind internaționalizarea Universităților”, a declarat prof. univ. dr. Aurel Ardelean, președintele Universității de Vest „Vasile Goldiș” din Arad.
Delegația Universității de Vest „Vasile Goldiș” din Arad a avut o întrevedere și cu Adrian Cosmin Vieriţa, ambasadorul României la ONU, care a acceptat invitația de a vizita UVVG în perioada următoare.
„În conformitate cu hotărârile acestui forum internațional, și Universitatea noastră va trebui să procedeze la o schimbare a paradigmei de învățare prin lărgirea operaționalizării cu studenți internaționali la toate Facultățile. Trebuie să existe studenți străini care să învețe în Universitatea noastră și la discipline cum ar fi Științele Economice, Informatică, Psihologie, Ecologia Mediului și vom introduce și masterate internaționale”, a declarat prof. univ. dr. Aurel Ardelean, președintele Universității de Vest „Vasile Goldiș” din Arad.
În cadrul programului, delegația UVVG a efectuat și o vizită la Universitatea din Lausanne pentru a iniția un protocol de colaborare cu această renumită Universitate din Elveția.

Comentarii

comentarii

Răspunde

Introduceți comentariul
Introduceți numele dumneavoastră aici

five × three =