Demarează turismul electoral de elicopter în județul Arad? Primăria și CJA propun circuite pe trasee impracticabile cu mașina

Consiliul Județean Arad, în parteneriat cu Primăria Municipiului Arad, lansează programul ,,Sărbătorile Pascale în județul Arad”. Programul își propune să pună în valoare specificul Podgoriei Miniș-Măderat, respectiv al zonei montane, colinare și de șes din județ. Un număr de 20 de pensiuni din județul Arad au fost invitate în prima fază să elaboreze oferte pentru sărbătorile pascale, acestea urmând să fie promovate prin Centrul Național de Informare și Promovare Turistică.
Ideea pare bună, dacă turismul s-ar face cu elicopterul. Orice turist ajunge în Arad și circulă cu mașina pe drumurile județene nu numai că nu se mai întoarce, dar arată întregii țări realitatea. Însă, cu siguranță, pentru turiștii care vor să-și petreacă sărbătorile pascale în județul Arad, ele vor fi unice: vor circula pe drumuri care arată ca după război și vor plăti bani grei pentru reparația mașinilor.
„Tradițiile pascale se păstrează în comunitățile arădene, nu numai în biserică, ci și în familie. Pe alocuri, ele sunt mai spectaculoase decât în alte zone ale țării. Mă refer și la slujbele religioase de la cea mai veche mănăstire ortodoxă din România, Hodoș-Bodrog, de la Basilica Papală Minor Maria-Radna, de la Mănăstirea Ortodoxă Sârbă de la Bezdin, de la mănăstirea de măicuțe din Gai, de la schitul Moneasa și pitoreasca mănăstire de la Feredeu. Dar, în același timp, sărbătorile pascale din județul Arad înseamnă și un specific cultural și gastronomic care îmbină tradițiile și caracteristicile bucătăriilor tradiționale română, maghiară, sârbă, bulgară, slovacă, germană. Acestea sunt câteva elemente care conturează unicitatea sărbătorilor pascale în județul Arad”, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.
Probabil că Iustin Cionca cunoaște amplasarea Mănăstirii Bezdin. Orice turist de bună credință care vrea să ajungă din Arad la Bezdin nici măcar nu știe încotro să o ia. La intrarea în satul Munar există un indicator murdar, care arată direcția Bezdin și un drum de câțiva kilometri, plin de gropi, de la șoseaua județeană spre lăcașul de cult. Dacă turistul vrea să ajungă la Mănăstirea Feredeu, el trebuie să circule de la Arad la Șiria pe un drum de care își va aminti toată viața. Gheorghe Falcă, primarul Aradului, intenționează să atragă turiștii, oferind tururi gratuite și evenimente gastronomice. Așa că turiștii care vin de Paști în municipiul Arad, dacă nu le cade în cap vreun ornament din clădirile de pe centru, pot participa la vreun festival gastronomic organizat cu această ocazie, că tot a intrat Falcă în campania pentru alegerile europarlamentare și-și permite să organizeze din nou chiolhanuri electorale pe bani publici. Mai ales dacă de ele vor beneficia și alegători din alte județe, pentru că lista pentru europarlamentare pe care se visează primarul Aradului va fi votată în toată țara.

Comentarii

comentarii

Răspunde

Introduceți comentariul
Introduceți numele dumneavoastră aici

8 + 1 =