Nu doar că nu face, dar pune și frână: primarul Falcă este cel care nu vrea să rezolve aglomerația din trafic în Zona industrială Vest

Foto: Arhiva

Trist, dar adevărat: primarul Gheorghe Falcă, dacă ar fi vrut, în multiplele sale mandate ar fi putut rezolva una dintre problemele cu care se confruntă arădenii care muncesc în Zona Industrială Vest, adică fluidizarea traficului. „Numărul mare de autovehicule aflate în tranzit și cele care transportă angajații către locurile de muncă, generează zilnic, la anumite ore, aglomerație în punctul situat pe DN 7 la km 552+073, intersecția cu singurul drum de acces către Zona Industrială Arad Vest”, a declarat ing. Cristian Ispravnic, director al Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Timișoara.
Faptul că tot mai multe voci afirmau că edilul Falcă nu vrea să facă nimic pentru a elimina cozile care se formează când vin și pleacă angajații de la aceste firme, la început părea doar un zvon, dar acum a devenit certitudine. La ultima sa vizită în județul Arad, ministrul Transporturilor Răzvan Cuc a găsit rezolvarea: un sens giratoriu temporar, urmat de implementarea unei soluții moderne, propusă de specialiști care ar fi efectuat studiile necesare. „Pentru fluidizarea traficului, o comisie tehnică a Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Timișoara și reprezentanți ai Inspectoratului de Poliție Județean Arad, a analizat în teren modul de funcționare a intersecției și a constatat că reamenajarea ei, printr-un sens giratoriu temporar, ar conduce la schimbarea timpilor de așteptare. În acest sens, D.R.D.P. Timișoara a solicitat demontarea, de către Primăria Arad, a instalației de semaforizare care reglementează acum traficul în intersecție, pentru a putea demara lucrările de amenajare a unui sens giratoriu temporar, pentru a dezvolta ulterior o soluție definitivă pentru acest punct generator de aglomerație de pe DN 7, la accesul către Zona Industrială Arad Vest”, a declarat ing. Cristian Ispravnic, director al Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Timișoara. Numai că Primăria Arad nu a făcut absolut nimic. „Lucrarea este întârziată pentru că primarul Gheorghe Falcă se opune ridicării instalației de semaforizare din intersecția generatoare de aglomerație”, a declarat ing. Cristian Ispravnic, director al Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Timișoara.

Comentarii

comentarii

Răspunde

Introduceți comentariul
Introduceți numele dumneavoastră aici

three × 4 =