Camelia Popa, un nou roman: Regina nebunilor

Romanul Regina Nebunilor, nou apărut la Editura Trei, în colecţia Fiction Connection, 464 p., va fi lansat pe 27 iunie, la ora 19, la librăria Humanitas Cişmigiu din Bucureşti.
Acest roman este oglinda perioadei agitate pe care o parcurgem cu toţii, care îşi pune amprenta asupra vieţilor noastre şi ale oamenilor cu care ne intersectăm şi care au tot mai multe probleme psihologice.
Ce se poate întâmpla însă atunci când unii dintre aceşti oameni sunt trataţi prin hipnoză de medicul psihiatru Carla Samson sau cad în mâna partenerului de afaceri al acesteia, gigolo-psihologul Giorgio Carrara, este însă aproape de neimaginat. De la probleme psihice minore, ei ajung la probleme psihice majore pentru ca, în final, vârtejul nebuniei să devină de neoprit, pentru toţi cei aflaţi în terapie.
Dr. Samson, o psihiatră nimfomană şi profund imorală, acţionează ca un Pygmalion al psihiatriei negre, modelând destine şi schimbând traiectorii de viaţă.
Un roman despre lumea misterelor psihologice, surprinse în cabinetul medicului psihiatru Carla Samson, Regina Nebunilor e, totodată, povestea practicilor non-etice dintr-un sistem medical corupt, care provoacă un rău de neimaginat pacienţilor şi familiilor acestora. Abuzul de medicamente, studiile pe cobai umani, problemele cu medicii falşi şi jefuirea Spitalului de Psihiatrie nr. 14 sunt descrise într-un ritm alert, cu tuşe fine şi atenţie la detalii.
Militând pentru poliamorie în viaţa ei şi a pacienţilor şi acţionând pentru propria-i îmbogăţire, Carla Samson, care se vede ca o „dresoare a răului”, pare de neoprit. Mai au pacienţii şi victimele ei vreo şansă să revină la o viaţă normală, după ce le schimbă sufletele şi chiar înfăţişarea?
„Ideea scrierii acestei ficţiuni a apărut atunci când soţul meu, Daniel Popa, aflat pe ultimii metri ai vieţii lui, a căzut în mâinile unor lucrători dezumanizaţi ai sistemului medical. Sinistra lui experienţă a fost declanşatorul unor trăiri pe le-am transpus, împreună, în planul cărţii pe care el, din păcate, n-a mai apucat s-o vadă. Însă mi-a lăsat, prin testament nescris, misiunea finalizării ei. <>. <>. Şi am scris-o, în scop psihoterapeutic personal şi profilactic social, în momentul crunt al despărţirii de el. În locul Spitalului de Psihiatrie nr. 14, unde se manifestă Regina Nebunilor, putea să fie orice spital corupt, în care etica e aleatorie. Am ales unul de boli mintale pentru că problemele lui îmi sunt familiare. A rezultat o carte vie şi fâşneaţă, pe care i-am dedicat-o: <<Să plângi şi să râzi printre îngeri!>>”, a declarat Camelia Popa.
Autoarea este profesor universitar de psihologie, psiholog clinician şi coordonatoare a unui laborator de psihologie a personalităţii şi psihopatologie socială. Autoare a mai multor volume de psihologie şi psihiatrie. Timp de 16 ani a fost jurnalist în presa centrală. În literatură a debutat cu volumul „Sălbaticul din Balcani”, Editura Trei, 2016.

Comentarii

comentarii

Răspunde

Introduceți comentariul
Introduceți numele dumneavoastră aici

3 + eighteen =