[VIDEO] Zeci de percheziții la contrabandiștii cu țigări: opt bărbați au fost reținuți

Ieri, au fost efectuate 13 percheziții domiciliare în județul Arad și opt în județul Timiș, pentru destructurarea unui grup infracțional organizat, specializat în contrabandă cu țigări, în zona de vest a României. Cercetările efectuate până în prezent au stabilit un prejudiciu, cauzat prin săvârșirea faptelor, de aproximativ 1.670.000 de lei.
În urma acțiunii polițiștilor Serviciului de Investigare a Criminalității Economice și a procurorilor D.I.I.C.O.T. din Arad, au fost indisponibilizate peste 170.000 de țigări netimbrate sau timbrate necorespunzător, susceptibile a fi de contrabandă, suma de 27.050 de euro și 2.000 de lei, ce ar proveni din vânzarea țigărilor, o armă de foc, 155 de cartușe, un amortizor și două lunete. În urma audierilor au fost reținuți opt bărbați, cu vârste cuprinse între 29 și 48 de ani, din județele Arad, Timiș, Hunedoara și Olt. Aceștia urmează să fie prezentați instanței pentru luarea de măsuri preventive.
În dosar sunt continuate cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, contrabandă, divulgarea de informații secrete de serviciu sau nepublice și favorizarea făptuitorului.
Acțiunea a beneficiat de sprijinul Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română, al Serviciul Criminalistic și al Biroului de Analiză a Informațiilor Arad. La percheziții au participat și polițiști de combatere a criminalității organizate și luptători pentru acțiuni speciale din Arad, alături de jandarmi.

Comentarii

comentarii

Răspunde

Introduceți comentariul
Introduceți numele dumneavoastră aici

18 + five =