Ce vedem săptămâna aceasta la Teatrul Clasic „Ioan Slavici” Arad

Foto: Arhiva

La Teatrul Clasic „Ioan Slavici” Arad, săptămâna teatrală începe joi și le aduce spectatorilor patru spectacole.
Astfel, joi, 20 februarie, de la ora 19.00, sala Studio adăpostește o poveste pe cât de actuală, pe atât de emoționantă. Este vorba despre „Aici, acolo” – o montare semnată regizoral de Alexandru Maftei și construită pe un text de Mihai Ignat. O istorie care are ca temă drama celor forțați să plece în străinătate pentru a-și face lor și dragilor lor o viață mai bună. Plecarea și întoarcerea, golurile lăsate, imposibil de (re)umplut și înstrăinarea sunt subiecte pe care actorii Oana Kun, Ovidiu Ghiniță, Florin Covalciuc, Sorin Calotă și Amalia Huțan le aduc în fața publicului, trecute sensibil printr-un filtru personal.
Sâmbătă, 22 februarie, de la ora 19.00, în sala mare se joacă „Scufița Verde”, o montare a cărei regie și coregrafie este semnată de Ștefan Lupu. „Îmi place să spun că spectacolul „Scufița Verde” este un spectacol… diferit. Și asta pentru că am reușit, zic eu, să combin actoria cu dansul în așa fel încât să ajung la un rezultat organic. Avem dans, dans contemporan, avem actorie, text și peste toate acestea, o imagine puternică, imagine creată cu ajutorul luminilor, al instalației de leduri, al proiecțiilor, al costumelor, dar și al coregrafiei prin care am creat adevărate tablouri vivante”, a declarat Ștefan Lupu.
Duminică, 23 februarie, are loc spectacolul „Zâna lacului”, istorie care prinde viață, începând cu ora 11.00, pe scena Trupei Marionete, cu actorii Lenuța Dorobanțu, Izabela Moș, Sorin Dorobanțu și Mircea Moș. Tot duminică, dar pe scena sălii Studio, de la ora 19,00 se joacă spectacolul „Tatăl”, în regia lui Radu Iacoban, în distribuție fiind actorii Ovidiu Ghiniță, Cecilia Donat Lucanu, Iulia Alexandra Dinu și Andrei Elek. „Am scris acest text, așa cum cineva visează – adică fără să îmi dau seama încotro mă îndrept. Abia atunci când m-am apropiat de final mi-am spus: Despre asta am scris! Despre demența senilă. Despre Alzheimer. Despre acel moment în care un om își pierde luciditatea. Își pierde sensul de a fi”, a declarat Florian Zeller.

Comentarii

comentarii

Răspunde

Introduceți comentariul
Introduceți numele dumneavoastră aici

15 + 5 =