Sute de persoane așteaptă să intre în România

Sute de persoane așteaptă zeci de minute la intrarea în țară prin Punctul rutier de Trecere a Frontierei din România, cel de pe autostrada Nădlac-Arad. Timpul de așteptare a ajuns la două ore, față de 20 de minute cât este în mod obișnuit, din cauza controalelor amănunțite pentru reducerea răspândirii coronavirusului.
După ce tot mai multe țări, printre care și Germania, au intrat pe lista zonelor pentru care trebuie să se completeze chestionarele medicale la intrarea în țară, timpii de așteptare au crescut și mai mult, iar călătorii care vin din aceste țări vor trebui să intre în autoizolare la domiciliu.
Începând de duminică de la ora 21, la Punctul de Trecere a Frontierei de pe autostradă, coada de mașini și autocare se întinde pe mai mulți kilometri, în condițiile în care 90 la sută dintre călători intră la controalele amănunțite pentru că vin din țări cu probleme legate de coronavirus. „Dacă până acum, în medie, formalităţile durau între 30 de secunde şi 1 minut pentru o persoană, în prezent aceste proceduri necesită între 5 şi 10 minute. În acest interval de timp echipele de control formate din poliţişti de frontieră şi reprezentanţi DSP, verifică mai multe aspecte. Astfel, are loc controlul efectiv al documentelor de călătorie, intervievarea privind ruta de deplasare, verificarea documentelor suplimentare care să ateste sau nu tranzitarea zonelor de risc, completarea declaraţiei pe proprie răspundere/formularului transmis de către DSP și interviul privind starea de sănătate şi măsurile dispuse ulterior de către personalul medical aflat în punct”, arată un comunicat al Poliției de Frontieră.

Comentarii

comentarii

Răspunde

Introduceți comentariul
Introduceți numele dumneavoastră aici