Vița de Vie lansează, prin live streaming, noul single 84-85 Muzica nu moare niciodată!

Vita de Vie a lansat ieri, la ora 18:00, în cadrul unui eveniment desfășurat cu ușile închise și transmis live pe pagina de Facebook, single-ul 84-85 Muzica nu moare niciodată. „Stați acasă și venim noi la voi, live, pe Facebook. Lustruiți-vă căștile sau ștergeți de praf boxele, dăm totul live. #muzicanumoareniciodata”, este îndemnul lansat de formație via Social Media.
Noul single, ce va fi însoțit de un videoclip, 84-85 Muzica nu moare niciodată este un takeover al melodiei 84-85, de la Subcarpați, și poate fi pre-comandat de aici: https://vdv.lnk.to/84-85-MuzicaNuMoareNiciodata
“Anul trecut am făcut un battle muzical cu Subcarpați, eveniment în cadrul căruia trebuia să interpretăm câteva melodii de-ale lor, în stilul nostru. Încă de la prima audiție, 84 – 85 ne-a intrat adânc în suflete și nu a mai ieșit. Am reușit să o reorchestrăm într-o variantă care ni se potrivește mănușa și care cred că evidențiază frumusețea ei universală”, a spus Adrian Despot. Cântecul are la bază o veche melodie lăutărească, Cristina, care a mai fost adaptată de Maria Răducanu și Robin and the Backstabbers.
„E foarte interesant cum cel puțin 4 artiști, din zone muzicale total diferite, au fost atrași de-a lungul timpului de acest cântec, aparent banal. E ceva acolo care ne-a strâns pe toți ca pe niște insecte în jurul becului. Pe noi ne-a „virusat” varianta Subcarpați, care se îndepărtează sensibil de original. De la ei am preluat și am dus lucrurile mai departe, ca un fel de „telefonul fără fir”. Și poate că varianta noastră va genera la rândul ei alte variante și va influența alți artiști. De aici și titlul piesei, Muzica nu moare niciodată. Tehnic, am realizat un cântec foarte intens și foarte dens în influențe. Este bazat pe o veche melodie lăutărească, înnobilată cu accente folclorice românești și bizantine, armonizată în stil celtic, pe un fond ritmic southern rock. La o primă citire a înșiruirii de mai sus, pare că elementele enumerate nu au nicio legatura intre ele. Dar da play si ai sa vezi cum lucrurile încep să se lege ca prin magie, nimic nefiind forțat, totul curgând de la sine cursiv, într-un mod metafizic, ancestral. Tocmai din cauza acestei diversități multiculturale, în cadrul lansării vom face o “disecție” a piesei, botezată Walkthrough. Vom extrage pe rând toate temele și le vom exemplifica live, povestindu-le originile și influențele, reasamblând apoi piesa pe layere. Poate astfel vom descoperi împreună ce ne fascinează pe toți la acest cântec. Și dacă tot o să avem instrumentele cu noi, posibil să va mai cântăm ceva”, a declarat Adrian Despot.
Urmărește Live-ul la ora 18:00: https://www.facebook.com/vitadevie/

Comentarii

comentarii

Răspunde

Introduceți comentariul
Introduceți numele dumneavoastră aici