Trei milioane de lei pentru un hotel care deja găzduia medici? Alocă CJA fonduri cu dedicație?

Consiliul Județean Arad a alocat suma de 3 milioane lei pentru cazarea medicilor implicați în lupta împotriva coronavirusului. Efort lăudabil de altfel, dacă nu ar ascunde destule semne de întrebare, pentru cine vrea să și le pună. Oficial, după alocarea sumei urma desemnarea spațiilor de cazare ce vor beneficia de acești bani. Astăzi urma să se decidă acest lucru după deschiderea ofertelor depuse în acest sens.
Problema este că deja au fost cazați medici, în contul acestei sume, la Hotel „Marem”, și asta înainte de finalizarea procedurilor, ceea ce duce cu gândul la o desemnare cu dedicație, suma în joc fiind suficientă pentru achiziția unor spații proprii de cazare din fondurile CJA, nu doar pentru plata cazării. Poate este doar o coincidență faptul că între liderii PNL Arad și firma respectivă există vechi și fructuoase colaborări, cu chefuri peste chefuri găzduite de localul „Marem” în ultimii ani. Poate era prea dificil de găsit spații de tip hotelier aflate la instituții de stat, practic nefolosite, care pe perioada stării de urgență ar fi putut fi puse cu costuri mult mai mici la dispoziția CJA pentru a găzdui medici. Poate și celebra achiziție a aparatului de testare Real Time PCR, care ar fi fost cumpărat cu o cofinanțare din partea CJA, a ajuns apoi la Arad incomplet pentru a se vorbi abia astăzi deschis despre 195.000 lei alocați de consilierii județeni pentru un asemenea aparat putea fi realizată de mult din fonduri existente, fără a ridica semne de întrebare. Cum poate și acțiunile de ajutorare ar fi putut fi derulate fără o Rețea cu puternic caracter electoral, coordonată de un candidat la Primărie care pare să facă abstracție de atribuțiile sale de serviciu pe timp de criză și se pozează împărțind pachete arădenilor nevoiași.
Dar dacă nu am fi avut aceste semne de întrebare, poate nu ne-am fi aflat în Aradul în care totul este posibil atunci când politica bate coronavirusul. La Arad, unde raportările întârzie cu zilele pentru a încerca cosmetizarea situației și unde, după ce ministrul Sănătății anunța că Aradul poate avea soarta Sucevei, un înalt personaj are tupeul să contrazică opinia ministrului, anunțând arădenii că totul e bine și frumos în sistemul sanitar pe care îl păstorește.

Comentarii

comentarii

Răspunde

Introduceți comentariul
Introduceți numele dumneavoastră aici

20 + 3 =