Noaptea minții: Falcă îi dă lecții lui Ludovic. Îl învață cum să repornească România.

Foto: Arhiva

Poate mulți s-au întrebat unde a dispărut, în plină pandemie, celebrul „ioroparlamentar” Gheorghe Falcă, fost primar de meserie al Aradului, strateg vizionar și minte luminată în vremi de restriște. Poate o fi rămas pe la „Brucssles”, sau s-o fi izolat în vreo cabană distanțată social, pentru a gândi materialul vreunui volum pe care să-l semneze, alături de cele pe care le-a semnat până acum, dovadă a gândirii agere a celor care le-au scris?
Atâtea întrebări grele ar fi rămas fără răspuns dacă nu ne-ar fi căzut sub ochi, vorba românului, o nouă producție semnată Gheorghe Falcă, de această dată pe un site de altfel prestigios. Ne învață de acolo marele Guru al tot ceea ce mișcă în Arad de peste un deceniu și jumătate despre ce, cum și mai ales cu cine putem reporni motoarele României, greu anchilozate și gripate de pandemie.
Citim, recitim, ne minunăm și ne vine greu să pricepem: pe ce își bazează omul afirmațiile? Că pe hârtie (pardon, pe desktop) pare că dă bine și știe: profesionalism în administrație, focus pe administrație cu autorități care să nu mai fie luate prin surprindere la prima ninsoare, promovarea tinerilor competenți, transparență, asumare, reformă sanitară bine gândită și enumerarea mai poate comtinua cu câteva apecte scoase la lumină din puțul gândirii marelui vizionar semnatar.
Și deodată, ne luminăm: Falcă le știe! Pe toate acestea care, dacă ar fi fost aplicate la Arad, de exemplu, nu am fi fost acum unde suntem în statisticile pandemiei, cu sistemul sanitar croit după gândirea sa atâția ani, nu am fi un oraș fără speranță și fără vitor, din care tinerii nu știu cum să fugă. Promovarea tinerilor competenți în administrație? Știm cu toții pe cine a promovat Gheorghe Falcă, de unde au venit oamenii lui, care depind doar de el pentru a nu ajunge înapoi în mediocritate. Un „tânăr profesionist” este uns ca mai-mare al județului, la Prefectură și vedem cu ce rezultate. Să mai continuăm? Falcă și-a dat măsura competenței atunci când a pus în practică un mega-aparat clientelar, în toate domeniile, la Arad. Iar despre fondurile europene, cu care se laudă acum Falcă și crede că acestea ar fi soluția, arădenii știu cum s-au folosit la Arad: băncuțe mai scumpe ca Loganul, sau coșuri de gunoi care au costat cât o mașină second-hand. Privind în spate, vedem ce greutate au aserțiunile sale cu care pozează acum în ideolog al noii reforme din România.
Și, apropo, oare delirul său ideologico-gargarist să ne arate că scaunul de premier al lui Ludovic Orban nu mai este prea sigur, acum că asemenea teoreticieni stau în bloc-starturi și semnează analize politico-economico-sociale?

Comentarii

comentarii

Răspunde

Introduceți comentariul
Introduceți numele dumneavoastră aici

sixteen − 1 =