Ce aduce nou candidatura lui Cristian Galea la Primăria Arad

Un tânăr inginer IT, care până cu jumătate de an în urmă nu avea nici un fel de afinități cu politica, este acum candidatul PMP la Primăria municipiului Arad. Cristian Galea ne explică modul în care a ajuns în atât de puțin timp din calitatea de om de afaceri care nu era interesat de viața politică în cea de candidat al unui partid cu pretenții la cea mai importantă primărie din județ, care are ambiția de a demonstra arădenilor că există și un alt gen de om politic. Cristian Galea propune modelul omului politic cinstit, determinat și profund moral, care candidează pentru a aduce bine cetățenilor, nu pentru motivații personale.
„Eu am o filozofie în viață: atunci când am fost pus în situația să recrutez pe cineva, fie la firmă, fie la biserică, am avut în vedere întotdeauna trei aspecte. Când mă uit la o persoană și când o recrutez mă uit la trei aspecte principale din viața lui. Acum, că am pornit pe un drum nou pentru mine, m-am analizat și pe mine tot prin această perspectivă, pentru a vedea dacă mă calific pentru importanta misiune pe care mi-am asumat-o. Aceste trei elemente sunt: chemare, caracter și competențe. Cred că este important ca pe fiecare poziție să avem oameni cu personalitatea corespunzătoare pentru poziția respectivă. Adică, e nevoie de cineva care este lider atunci când vorbim de o poziție de leadership. Pentru mine personal pot să spun că de vreo 10 ani leadership-ul este subiectul pe care îl studiez probabil cel mai mult. Când aleg o carte, cărțile pe care le citesc sunt predominant orientate în zona asta, de leadership. Când vorbesc de leadership, mă gândesc în special la felul în care trebuie să lucrăm în echipă ca și oameni. Aici am văzut și văd multe lacune, sunt mulți oameni puși în poziții de conducere care nu sunt în realitate niște conducători. Despre asta vorbesc ca și personalitate și chemare.
Un al doilea aspect este legat de caracter. Cred că problema majoră a liderilor, a politicienilor români este caracterul, acesta fiind elementul esențial pentru care nu funcționează bine multe lucruri astăzi la noi. Când vorbesc de caracter, mă refer la ușurința cu care oamenii mint, nu spun sau omit adevărul, sunt multe elemente când vorbim despre caracter. Politicienii noștri au lacune mari din punctul acesta de vedere și nu trebuie să fii specialist, nici măcar apropiat de zona politică pentru ca să-ți dai seama de lucrurile astea. Personal, m-am analizat și urmează ca cei care au fost apropiați de mine în viața asta să confirme dacă eu am dreptate sau nu, dar până acum, eu nu am avut probleme de caracter. Nu cred că există, în momentul de față, cineva care să vină să spună că eu l-am mințit și totuși am 43 de ani… că am furat de undeva sau am făcut chestiuni care lasă de dorit din punct de vedere al caracterului. Asta este un plus. Eu când am spus că fac ceva, am făcut. Când am spus un lucru, lucrul respectiv a fost adevăr și cred că ar fi nevoie în zona conducerii orașului de o astfel de mentalitate. Nu cred că sunt singurul care am caracter curat, nici vorbă, nu asta afirm. Dar m-ați întrebat ce cred că pot să aduc în plus: cred că un caracter curat este esențial și important.
Al treilea aspect și aici probabil eu stau cel mai rău, este legat de competențe. Eu nu am făcut administrație locală la nivelul acesta, dar în perioada asta de 6 luni de când mi-am asumat calitatea de candidat la postul de primar am citit, m-am întâlnit cu mulți oameni, încerc să adaug tot ce pot eu pentru a înțelege cum funcționează administrația. Aici, în zona asta, pot să spun că eu am un minus față de ceilalți contracandidați. Nu știu cum este să fii un primar, nu știu cum este să fii un consilier local, nu am văzut cărți scrise în această zonă ca să pot să învăț din ele. Dar în ceea ce privește primele două elemente, personalitate și caracter, care cred că sunt cele mai importante dintre acestea trei, aici cred că stau mai bine decât alții”.

(Comandat de Partidul Mișcarea Populară-Filiala Județeană Arad, executat de SC T&T LINES SRL, portal www.arad24.net, CUI mandatar financiar: 21200020)

Comentarii

comentarii

Răspunde

Introduceți comentariul
Introduceți numele dumneavoastră aici

12 + 7 =