Au cerut azil în România, dar au plecat cu un TIR turcesc spre Ungaria

Foto: Arhiva

Nouă cetățeni afgani au fost găsiți de către poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Vărșand, ascunşi întru-un automarfar încărcat cu textile. Cetățenii din Afganistan erau solicitanţi de azil în România și cu sprijinul unui șofer turc, intenţionau să treacă ilegal frontiera în Ungaria.
În data de 11.12.2020, în jurul orei 20.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Vărșand, s-a prezentat pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean turc în vârstă de 38 de ani, conducând un TIR format din cap tractor și semiremorcă, ambele înmatriculate în Turcia. Şoferul transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, textile pe ruta Turcia-Polonia. În urma analizei de risc specifice, poliţiştii de frontieră au efectuat controlul amănunţit al mijlocului de transport, în urma căruia au descoperit, ascunse în compartimentul marfă, nouă persoane. În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că sunt cetățeni din Afganistan, un minor în vârsta de 15 ani, şi opt bărbați cu vârste cuprinse între 18 şi 38 de ani, toţi solicitanţi de azil în România. Aceștia au declarat că doreau să ajungă în vestul Europei.
Cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de migranți pentru şofer şi de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat față de cetăţenii depistați ascunși, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Comentarii

comentarii

Răspunde

Introduceți comentariul
Introduceți numele dumneavoastră aici

15 + 11 =