Tiberiu Dekany, prim-vicepreședinte ALDE

Arădeanul Tiberiu Dekany a fost ales ca prim-vicepreședinte al ALDE. Congresul Alianței Liberalilor și Democraților (ALDE) a avut loc în zilele de 16 și 17 aprilie. Cu această ocazie a fost aleasă noua conducere a partidului, care are misiunea de a readuce formațiunea politică în prim-planul vieții politice românești, după eșecul de la alegerile parlamentare de anul trecut.
ALDE are un președinte, 4 prim-vicepreședinți, 8 vicepreședinți pe domenii de activitate, 8 vicepreședinți pe regiuni de dezvoltare, un vicepreședinte pentru Diaspora, 16 de membri și 12 membri supleanți. Președinte a fost ales Daniel Olteanu, care a fost votat de majoritatea participanților la Congres. Prim-vicepreședinți sunt Tiberiu Dekany, Claudiu Catana, Tudor Ionescu și Roxana Țurcanu.

Tiberiu Dekany a susținut următorul discurs:

Doamnelor și domnilor, dragi colegi

Negocierea valorilor, ale principiilor nu trebuiesc făcute pentru nici un pret. Am ajuns sa le negociem in cadrul compromisurilor dezastroase pentru națiune făcute astăzi de partidele de guvernământ.
Trebuie sa strângem in jurul nostru toți oamenii de dreapta capabili care nu accepta aceste compromisuri.
Trebuie să fim acel partid liberal care face politica pentru o Românie Demnă și nu pentru a iesi din momente limita cu orice pret.
Scopul nostru este sa construim aceasta Romanie Demnă, bazată pe Valori Unitate și Progres.
Partidul nostru trebuie sa se reconstruiască astfel încât la viitoarele alegeri sa fie unul din pilonii guvernării, împărtășind celorlalți viziunea sa pentru țara și punând in slujba țării experiența oamenilor săi. Pentru ca lipsa de experiența politica este raspunsul la întrebarea de ce se întâmpla asta in România acum. Ma refer la criza politica care ia amploare in aceste zile.
Guvernarea unei tari este o treaba serioasă pentru care ai nevoie de viziune, determinare și experiența dar nu in ultimul rând ai nevoie sa nu uiți ca guvernezi pentru oameni și pentru țara. Asta avem noi de făcut in următorii 4 ani sa arătam ca avem aceste atuuri și ca putem sa adunam in jurul nostru pe toți cei care la fel ca noi pot face din România o tata demnă.

Toți cei care ma cunoașteți știți ca nu as putea încheia alocuțiunea mea de astăzi fără câteva cuvinte ale regelui nostru mai actuale ca oricând.

“Instituțiile democratice nu sunt guvernate doar de legi, ci și de etică, simț al datoriei. Iubirea de țară și competența sunt criteriile principale ale vieții publice. Aveți încredere în democrație, în rostul instituțiilor și în regulile lor! Lumea de mâine nu poate exista fără morală, fără credință și fără memorie. Cinismul, interesul îngust și lașitatea nu trebuie să ne ocupe viața. România a mers mai departe prin idealurile marilor oameni ai istoriei noastre, servite responsabil și generos.” – Discursul MS Regelui Mihai I al României rostit in Parlament.

Așa să mă ajute Dumnezeu!”

Comentarii

comentarii

Răspunde

Introduceți comentariul
Introduceți numele dumneavoastră aici

15 + nineteen =