Este oficial: PNL și UDMR au decis comasarea a trei licee tehnologice cu ajutorul abținerii consilierilor PMP și interzicând votul a doi consilieri USR-Plus și PSD

Foto: Arhiva

Consilierii locali municipali au votat astăzi proiectul de hotărâre privind comasarea a trei licee tehnologice arădene. În ciuda argumentelor aduse de cei direct vizați și demonstrând că nu le pasă de viitorul elevilor care aleg să aprofundeze o meserie din liceu, consilierii PNL și UDMR, cu concursul celor de la PMP, care s-au abținut, au reușit să treacă la doar un vot diferență proiectul, în ciuda opoziției consilierilor USR-Plus și PSD. Pentru a reuși au scos din joc două voturi, ale consilierei Csilla Aur de la PSD și al consilierului Codrin Vlad, de la USR-Plus, care nu au fost lăsați să voteze pe motiv că sunt cadre didactice la instituțiile aflate în discuție.
Prima reacție oficială a venit din partea PSD Arad. Deputatul Mihai Fifor, președintele PSD Arad, a acuzat într-o luare de poziție oficială, duplicitatea consilierilor PMP, care prin abținerea lor au girat mișcarea echipei Bibarț-Falcă. „Votul de azi al PNL- UDMR pentru comasarea a trei licee tehnologice din Arad nu m-a surprins, ticăloșia și interesele de grup ale celor din Primărie primând în fața nevoii Aradului de forță de munca bine calificată. Nu pot cere lui Bibart să se gândească la binele Aradului. Pentru că pur și simplu nu ar înțelege ce îi cer. Așa cum a făcut-o și în cazul Teatrului Vechi și în cazul Filarmonicii. Când vine vorba de nevoile și de interesele arădenilor, Bibart e opac că o scândură de brad. În schimb, nu pot să nu remarc ipocrizia fenomenală a lui Cristi Galea și a colegei sale de partid, care au ales să se abțină la vot, asigurând astfel victoria PNL-UDMR. Oare, domnul Galea n-o realiza că suntem în Săptămâna Patimilor și e mare păcat să “ucizi”, fie și metaforic, șansa unor copii la educație și instruire pentru o meserie? Probabil că nu. Dar nu e treaba mea să rezolv dilemele morale ale lui Galea. Cert e un lucru…oamenii ăștia funcționează pe principiul “cine se aseamănă, se-adună”. Iar Galea, Bibart și Bognar nu pot fi altceva decât ceea ce sunt: siniștrii continuatori ai toxicului lor tătuc, Falcă”, a declarat președintele PSD Arad, deputatul Mihai Fifor.
PNL a avut 9 voturi, UDMR 2 pentru, PMP a înregistrat două abțineri iar împotrivă au votat USR-Plus (6 voturi) și PSD (2 voturi).
Conform surselor noastre, sindicatele din învățământul arădean intenționează să atace hotărârea de CLM în instanță deoarece, în opinia lor, s-ar fi încălcat legea care prevede că nu poate fi restructurată rețeaua școlară cu mai puțin de șase luni înainte de începerea anului școlar.

Comentarii

comentarii

Răspunde

Introduceți comentariul
Introduceți numele dumneavoastră aici

seventeen + eighteen =