VEZI AICI: O nouă promoție a absolvit cursurile de maiștri sudori

Școala de Sudură Grup Crișan, din Arad, și Filiala Județeană Arad a Confederației Patronatul Român, au organizat, din nou, cursuri de maistru sudor. Aceste cursuri vin după o întrerupere de circa 30 de ani în ceea ce privește organizarea cursurilor de maiștri. De ce este atât de importantă această meserie? Fiindcă este un liant între muncitor și inginer, transmite cunoștințe tehnice avansate în limbajul simplu al muncitorului, iar în învățământul tehnic, respectiv școlile profesionale duale, care încet, încet încep să prindă contur, rolul maistrului este esențial. Există mașini și utilaje nefolosite, în ultimii 30 de ani, tocmai datorită lipsei acestor maiștri din sistemul de învățământ.
După absolvirea cursurilor de maiștri sudori, cei opt cursanți au frecventat timp de 3 luni cursurile de instructor/preparator formator, care le vor permite să pregătească din punct de vedere practic atât elevii din școlile profesionale cât și pe cei care doresc să se specializeze în meseria de sudor electric.
„Școala de sudură Arad care funcționează sub egida Filialei Județene Arad a Confederației Patronatul Român a demarat procedurile pentru a reuși să organizăm cursuri de maiștri sudori, aceasta fiind prima serie de maiștri de producție după o pauză de 30 de ani. Am luptat să putem organiza aceste cursuri, deoarece maiștrii de producție lipsesc cu desăvârșire. După ce au terminat cursurile, în calitate de președinte al Filialei Județene Arad a Patronatului Român și director al Școlii arădene de sudură, am dorit ca maiștrii să își poată completa studiile de pregătire cu un modul pedagogic, care să le permită să poată predea în orice școală tehnică sau celor care frecventează cursurile școlilor de sudură. Ne bucurăm să vedem că atât cei tineri, cât și cei care au trecut de anii tinereți își doresc să se perfecționeze, și apoi din priceperea lor să poată oferi mai departe celor care își doresc o meserie căutată și foarte bine plătită”, a declarat Ioan Marin Crișan, directorul Școlii de Sudură arădene și președintele Filialei Județene Arad a Confederației Patronatul Român.

Comentarii

comentarii

Răspunde

Introduceți comentariul
Introduceți numele dumneavoastră aici

5 × 4 =