Eveniment: împlinirea a 200 de ani de la începutul Revoluției elene, aniversată la Palatul Parlamentului sub egida unui deputat arădean

Deputatul arădean AUR Vasile Nagy, preşedintele Grupului de prietenie cu Republica Elenă, a participat miercuri, 23 iunie, la Palatul Parlamentului, la vernisajul organizat cu ocazia împlinirii a 200 de ani de la începutul Revoluţiei Elene. La eveniment au participat şi au luat cuvântul E. S. doamna ambasador Sofia Grammata, deputatul Dragoş-Gabriel Zisopol, preşedintele Uniunii Elene din România, prof. dr. Tudor Dinu, coordonatorul Departamentului de Studii Neoelene al Facultății de Limbi și Literaturi Străine al Universităţii din Bucureşti, dar și preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban.
În ceea ce priveşte cooperarea parlamentară, implicit consolidarea dialogului bilateral, preşedintele Grupului de prietenie cu Republica Elenă s-a arătat încrezător.
„Ca urmare a discuţiilor purtate în Parlamentul României cu Excelenţa Sa doamna Sofia Grammata, ambasadorul Republicii Elene în România, şi cu domnul deputat şi preşedinte al Uniunii Elene din România sunt în măsură să vă confirm perspectiva unei colaborări excelente pe axa România-Grecia din punct de vedere parlamentar și nu numai”, a declarat Vasile Nagy, deputat AUR Arad, urând, la finalul alocuţiunii, un călduros „La mulţi ani!” grecilor şi filoelenilor de pretutindeni.
Expoziţia de portrete ale unor personalități elene marcante care şi-au pus amprenta asupra României, din antichitate până în zilele noastre, a fost realizată sub egida Ambasadei Greciei la București și a Uniunii Elene din România și poate fi vizitată la nivel P, Galeria C4.

Comentarii

comentarii

Răspunde

Introduceți comentariul
Introduceți numele dumneavoastră aici