O privire asupra viitorului jocurilor

Am stat cu toții într-o zi pe canapea, urmărind o serie SF captivantă și ne gândeam: „Doamne, aș vrea foarte mult să călătoresc în spațiu și să întâlnesc tot felul de ființe extraterestre!” Din păcate, va trebui să așteptăm puțin mai mult pentru ca dorința noastră să fie îndeplinită. Dar încă putem gusta o particulă din acest univers. În zilele noastre jocurile au evoluat foarte mult de la ceea ce am avut în copilărie. Și de ce ne plac atât de mult jocurile? Pentru că ne pot „teleporta” într-o lume magică, plină de aventuri și căutări și într-un mediu sigur. Dar ce a creat industria jocurilor pentru noi? Împreună vom descoperi câteva dintre tendințele din 2021 și nu numai.

Inteligență artificială pentru NPC-uri

NPC-urile din jocuri pot fi uneori foarte frustrante. Deși încep să devină mai „independenți” de scripturile dezvoltatorilor, ei continuă să urmeze o rutină plictisitoare. Personajele care nu pot fi jucate sunt programate cu o „mașină cu stare finită”, dar acest lucru s-ar putea schimba în viitor, cu progrese suplimentare în tehnologie. Avem chiar și astăzi NPC-uri care, de exemplu, urmează un comportament specific codificat, care poate lua decizii diferite în funcție de starea jocului.

Pe măsură ce omenirea continuă să evolueze, la fel și tehnologia AI. Dar a avea NPC-uri complet independente este încă un subiect foarte discutabil. Majoritatea dintre noi am văzut Terminator și știm că nu este o idee bună să oferim mașinilor control deplin asupra situației. Un model trebuie încă urmat pentru ca un joc să fie plăcut. Nimeni nu vrea nebun de nivel 99 NPC-uri care să te finalizeze chiar la începutul jocului. O altă problemă pentru implementarea mai multor NPC-uri inteligente în jocuri este cea financiară. Industria jocurilor este încă oarecum conservatoare în ceea ce privește strategia de piață. Nu multe companii vor fi dispuse să investească în ceva incert. Lăsând jocurile în urmă pentru un minut, aflăm, de asemenea, că AI este folosit și în crearea de jocuri. Inteligența artificială este foarte bună la generarea de noi active de joc, în special a celor de mediu. De obicei, acest lucru câștigă mult timp liber pentru designeri și dezvoltatori pentru a îmbunătăți alte aspecte ale jocului.

Jocuri de realitate virtuală

Realitatea virtuală (VR) și realitatea augmentată (AR) sunt o tehnologie care, cu ajutorul unor căști și ochelari speciali, poate proiecta imagini generate de pe computer. Realitatea augmentată este atunci când câmpul vizual al utilizatorului este suprapus cu adăugarea de imagini virtuale. Realitatea virtuală se referă la o lume completă generată virtual, pe care persoana o poate vedea.

Întrucât realitatea virtuală câștigă mai multă popularitate în fiecare an, ne putem aștepta la lucruri grozave atunci când vorbim despre ea. Deși este încă considerată o tehnologie care separă jucătorii de lumea exterioară, care s-ar putea schimba în curând. Imaginați-vă doar jucând Pokémon GO, dar în loc să vă jucați la telefon, aveți un fel de ochelari care vă arată pokemoni virtuali în viața reală. Un gând nebun, dar viitorul ar putea fi prezent destul de curând.

Evoluția graficii

Industria jocurilor a început cu o grafică care ar face ca în zilele noastre tinerii să plângă de groază. Ne amintim cu nostalgie de jocuri precum Mario sau Pac Man și grafica lor pixelată care este un ocean departe de jocurile de astăzi.

Noile plăci grafice mai puternice decât generația anterioară sunt lansate în fiecare an, așa că trebuie să ne întrebăm ce noi culmi inimaginabile vor atinge? Suntem încă impresionați de jocurile actuale de 4k și, în urmă cu peste 20 de ani, ne putem imagina doar cum vor arăta viitoarele jocuri. Pe măsură ce veniturile cresc de la an la an, este foarte probabil ca în viitorul apropiat să apară jocuri cu bugete de la Hollywood. Și este firesc ca fotorealismul acestor tipuri de jocuri să fie la egalitate cu filmele de la Hollywood. Progresele de ray-tracing realizate de unele dintre cele mai cunoscute companii sunt un indiciu care ne indică în direcția corectă.

Dar, deoarece toate lucrurile trebuie să aibă un echilibru oarecum natural, a avea o grafică mai bună înseamnă că vom avea nevoie de mașini mai bune care să le poată rula și ele. Astfel, redarea va fi o problemă delicată în anii următori. Este necesară o putere mai mare a computerului pentru a crește nivelul de detalii și, de asemenea, va fi nevoie de mai multă putere umană pentru a crea acele împrejurimi uluitoare.

Concluzie

Jocurile video nu vizează un anumit public, toată lumea poate fi jucător dacă are timp liber. Jocurile sunt o modalitate bună de a ușura stresul sau pur și simplu o modalitate plăcută de a vă petrece timpul. Dacă credeți că jocurile din zilele noastre sunt de top, așteptați încă câțiva ani. Vei fi uimit de modul în care va arăta viitorul jocurilor.

Comentarii

comentarii

Răspunde

Introduceți comentariul
Introduceți numele dumneavoastră aici

8 + 16 =