Vladimirescu, a noua comună din județul Arad cadastrată integral

Proprietarii a peste 16.000 de imobile din comuna Vladimirescu primesc noile cărți funciare. Documentele au fost eliberate, gratuit pentru cetățeni, prin Programul național de cadastru și carte funciară (PNCCF). Finanțarea a fost asigurată din veniturile proprii ale Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI).
Noile cărți funciare ale celor 16.475 de imobile au fost înmânate autorităților locale. În comuna Vladimirescu, lucrările de înregistrare sistematică a proprietăților în sistemul integrat de cadastru și carte funciară au început în anul 2017 și au vizat o suprafață totală de 12.242 de hectare.
În prezent, din totalul de 78 de UAT-uri din județul Arad, nouă sunt cadastrate în proporție de 100% (Bîrsa, Fîntînele, Frumușeni, Siria, Ghioroc, Șimand, Livada, Șeitin, Vladimirescu), iar în alte 69 se desfășoară lucrări de cadastru, atât la nivelul întregii localități, cât și pe sectoare cadastrale.
Pe lângă Șimand și Șeitin, alte trei comune din județul Arad beneficiază de fonduri europene pentru înregistrarea sistematică a proprietăților: Hălmagiu, Vinga și Zărand, termenul de finalizare a lucrărilor de cadastru general fiind anul 2022.

Comentarii

comentarii

Răspunde

Introduceți comentariul
Introduceți numele dumneavoastră aici

10 − 6 =