Atenție arădeni: carnetul de muncă este document indispensabil pentru obținerea pensiei

Peste 13.500 de persoane din Arad nu și-au ridicat carnetul de muncă. În acest context, se face din nou apel la persoanele care nu au solicitat eliberarea carnetului de muncă să se prezinte la sediul Inspectoratului Teritorial de Muncă situat în Arad, strada Episcopiei nr. 11-13, de luni până joi în intervalul orar 8 – 16.30, respectiv în ziua de vineri între orele 8 – 14, pentru a intra în posesia acestora.
Deținerea carnetului de muncă este foarte importantă, fiind un document necesar, care stă la baza constituirii dreptului la pensie, acesta evidențiind vechimea în muncă dobândită până la data de 31 decembrie 2010.
Începând cu data de 01.01.2011, vechimea în muncă poate fi probată cu adeverința eliberată gratuit de către angajator, iar în situația în care din motive justificate, angajatorul se află în imposibilitate de a elibera această adeverință, vechimea în muncă poate fi dovedită cu un extras din registrul general de evidență al salariaților, furnizat de către Inspectoratul Teritorial de Muncă în raza căruia domiciliază solicitantul, tariful perceput fiind de 20 lei / document.

Comentarii

comentarii

Răspunde

Introduceți comentariul
Introduceți numele dumneavoastră aici

16 − 8 =